Vegánske rizoto

Autor receptu: deruth

ktoré chutilo aj osôbke, ktorá nemá ryžu a hríby ;)

3
porcie
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu si dáme variť podľa návodu. Cibuľu nakrájame na pásiky, pór na koliečka, huby rozkrojíme na štvrťky či podľa ľubovôle. Na oleji si najskôr opražíme hríbiky s dostatkom soli, kmínu a č.korenia. Ja ich vždy orestujem na najväčšom ohni dozlatista. Potom príde na rad cibuľka- posolíme, keď začne zlatavieť pridáme pór. Môžme smažiť na strednom ohni do zmäknutia. Pridáme odhadom hrášok a fazuľu, aby sa prehriali na panvici. Vrátime naspäť huby, pridáme uvarenú ryžu, premiešame a môžme podávať. Dá sa posypať semiačkami rôzneho druhu. Dobrú chuť prajem