Vegánska/RAW špenátová omáčka na cestoviny

Autor receptu: hacumomo

Tieto cestoviny síce vegánske nie sú ( použité vajíčko), ale sú domáce plnené špenátom.

10 minút
príprava

Postup

  1. Cez noc si mandle namočíme. Takto nasiaknuté mandle vložíme do mixéra, pridáme vodu ( množstvo podľa potreby ) a rozmixujeme až na kašu (ak by niekomu prekážalo alebo ak by mixér nemal dosť ostré nože a nerozmixoval ich na kašu môžete ešte takto rozmixované mandle ešte preosiať a vytlačiť z nich len šťavu - zbytok môžete použiť ako masku na tvár ;) )
  2. Pridáme čerstvý špenát, strúčik cesnaku, soľ, korenie poprípade vodu ( záleží ako hustú omáčku chcete mať). Kto pozná môže použiť himalájsku soľ.
  3. Týmto spôsobom možno urobiť napr. aj hríbovú omáčku (vynecháme cesnak), poprípade studenú špenátovú, hríbovú alebo inú polievku ( pridáme viac vody). Krémový efekt bez pridania smotany, mlieka a podobne. Zdravé, so zachovaním všetkých živín.