Foto: mythra
Pôvodne som sa inšpirovala receptom od Proste0monika, takže ďakujem, upravila som si ho však podľa seba :) Veľmi chutný, tofu ma prekvapilo, bolo to Zobraziť celý popisPôvodne som sa inšpirovala receptom od Proste0monika, takže ďakujem, upravila som si ho však podľa seba :) Veľmi chutný, tofu ma prekvapilo, bolo to veľmi svieže. Nabudúce spravím polovičné cesto, nech sa priblížim čo najviac ku klasickému ,,cheesecaku,, ale keďže bolo cesto vynikajúce, vôbec to nevadilo :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
|
|
Plnka: | |
4 ks |
|
1/2 hrnček |
|
120 g |
|
1/3 hrnček |
|
1 ks |
|
Na vrch: | |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto urobíme do hladka vymiesené cesto, formu na koláč vymastíme, vysypeme jemnými ovsenými vločkami a dáme piecť na 180 stupňov na 25- 30 minút.
-
2
Medzitým si pripravíme plnku. Tofu vyžmýkame od zbytočnej štavy, rozdrobíme na menšie kúsky do misky, pridáme zbytok surovín a mixérom vymixujeme hladký krém. Krém dáme do ladničky, kým nám vychladne upečené cesto.
-
3
Krém rovnomerne natrieme na koláč, naukladáme nakrájané jahody a necháme poriadne stuhnúť v ladničke podľa potreby. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu