Vegan kokosový cheesecake s jahodami

Autor receptu: mythra

Pôvodne som sa inšpirovala receptom od Proste0monika, takže ďakujem, upravila som si ho však podľa seba :) Veľmi chutný, tofu ma prekvapilo, bolo to veľmi svieže. Nabudúce spravím polovičné cesto, nech sa priblížim čo najviac ku klasickému ,,cheesecaku,, ale keďže bolo cesto vynikajúce, vôbec to nevadilo :)

8-10
porcií
25 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo surovín na cesto urobíme do hladka vymiesené cesto, formu na koláč vymastíme, vysypeme jemnými ovsenými vločkami a dáme piecť na 180 stupňov na 25- 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme plnku. Tofu vyžmýkame od zbytočnej štavy, rozdrobíme na menšie kúsky do misky, pridáme zbytok surovín a mixérom vymixujeme hladký krém. Krém dáme do ladničky, kým nám vychladne upečené cesto.
  3. Krém rovnomerne natrieme na koláč, naukladáme nakrájané jahody a necháme poriadne stuhnúť v ladničke podľa potreby. Dobrú chuť :)