Vegan kokosový cheesecake s jahodami
Autor receptu: mythra
Pôvodne som sa inšpirovala receptom od Proste0monika, takže ďakujem, upravila som si
ho však podľa seba :) Veľmi chutný, tofu ma prekvapilo, bolo to veľmi svieže. Nabudúce
spravím polovičné cesto, nech sa priblížim čo najviac ku klasickému ,,cheesecaku,, ale keďže
bolo cesto vynikajúce, vôbec to nevadilo :)
8-10 porcií |
25 minút príprava |
25-30 minút na 180 °C |
Postup
- Zo surovín na cesto urobíme do hladka vymiesené cesto, formu na koláč vymastíme, vysypeme jemnými ovsenými vločkami a dáme piecť na 180 stupňov na 25- 30 minút.
- Medzitým si pripravíme plnku. Tofu vyžmýkame od zbytočnej štavy, rozdrobíme na menšie kúsky do misky, pridáme zbytok surovín a mixérom vymixujeme hladký krém. Krém dáme do ladničky, kým nám vychladne upečené cesto.
- Krém rovnomerne natrieme na koláč, naukladáme nakrájané jahody a necháme poriadne stuhnúť v ladničke podľa potreby. Dobrú chuť :)