Foto: voz12
Tento rýchly a chutný koláč som prvý krát robila asi pred 20timi rokmi a odftedy velĽakrát a vždy sa rýchle popapkal. Získala som Zobraziť celý popisTento rýchly a chutný koláč som prvý krát robila asi pred 20timi rokmi a odftedy velĽakrát a vždy sa rýchle popapkal. Získala som ho asi od niektorej kamarátky,ale už neviem od ktorej,llebo ako to už medzi ženami býva,radi si recepty vymieňame.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Palmarín,vodu,kryšt.cukor a kakao dáme varitˇ. Po uvarení vychladíme.Jablká ošúpeme a postrúhame.
- 2
3 celé vajíčka,1vanilkový cukor rozšlˇaháme, pridáme vychladnutú zmes,z ktorej sme si odliali do 3/4 pohára a odložili na neskôr.Premiešame a vsypeme múku s kypriacim práškom,orechy a postrúhané vytlačené jablká.Všetko dobre premiešame,vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej trúbe pri 200°C.Velˇkostˇphoára asi tak ako horčičák./asi 2/5dcl/
- 3
Na horúci koláč po celej ploche vylejeme obsah 3/4pohára zmesi,ktorý sme doplnili rumom a posypeme strúhaným kokosom.
- 2
Diskusia k receptu