Varený kakaový koláč

Autor receptu: voz12

Tento rýchly a chutný koláč som prvý krát robila asi pred 20timi rokmi a odftedy velĽakrát a vždy sa rýchle popapkal. Získala som ho asi od niektorej kamarátky,ale už neviem od ktorej,llebo ako to už medzi ženami býva,radi si recepty vymieňame.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Palmarín,vodu,kryšt.cukor a kakao dáme varitˇ. Po uvarení vychladíme.Jablká ošúpeme a postrúhame.
  2. 3 celé vajíčka,1vanilkový cukor rozšlˇaháme, pridáme vychladnutú zmes,z ktorej sme si odliali do 3/4 pohára a odložili na neskôr.Premiešame a vsypeme múku s kypriacim práškom,orechy a postrúhané vytlačené jablká.Všetko dobre premiešame,vylejeme na vymastený,múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej trúbe pri 200°C.Velˇkostˇphoára asi tak ako horčičák./asi 2/5dcl/
  3. Na horúci koláč po celej ploche vylejeme obsah 3/4pohára zmesi,ktorý sme doplnili rumom a posypeme strúhaným kokosom.