Foto: elysa
Malý dezert ku káve...
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
6 PL |
|
6 ks |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
3 dcl |
|
1 ks |
|
|
|
1 PL |
|
120 g |
|
150 g |
|
200 ml |
|
Poleva: | |
80 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, postupne zašľaháme práškový cukor.
-
2
Po jednon zašľaháme žĺtky, potom vodu.
-
3
Vareškou vmiešame preosiatu múku s PDP a kakaom, cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Plech má veľkosť 30x40 cm.
-
4
Z upečeného vychladnutého cesta stiahneme papier a prekrojíme ho na tri pásy.
-
5
Z vanilkového lusku- z 1/3 som nožíkom vylúpla zrniečka.
-
6
Do mlieka dáme vanilku, vanilkový puding, kryštálový cukor a uvaríme krém.
-
7
Do horúceho vmiešame maslo, vymiešame a necháme ochladnúť.
-
8
Do vychladnutého pudingového krému pridáme kyslú smotanu.
-
9
Zašľaháme metličkou.
-
10
Jeden plát cesta uložíme na podnos, potrieme polovicou krému. Priložíme druhý plát, natrieme zbytok krému, priložíme tretí plát a jemne pritlačíme.
-
11
Ja som ešte pred polevou potrela jemne nutelou.
-
12
Čokoládu na varenie a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a dobre vymiešame.
-
13
Potrieme celý rez a necháme v chlade stuhnúť.
-
14
Na druhý deň som ho krájala za pomoci horúceho noža na "tortové" rezy.
*****
V bode č. 8 je ukažka pridavku kys. smotany. Zrejme najprv treba odobrat trochu krému do pohara, pridat kys. smotanu a potom vsetko zamiesat do celeho kremu. Mam pravdu? Naco by tam bol ten pohar?
Ukladam do KK a dakujem za odpoved.