Foto: svetlana9
Vajíčka - veľkonočné sviatky bez nich neexistujú - v šaláte sa vyníma ich skvelá chuť.
3
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
7 ks uvarené |
|
200 gr |
|
1 ks strednej veľkosti |
|
100 gr |
|
3 ks väčšie |
|
100 gr - biela časť |
|
100 gr čerstvá |
|
trošku dochutenie šalátu |
|
3 ks na ozdobu |
|
Postup
-
1
Vajcia uvaríme - do vody pridáme trochu soli a ocot - keby vajíčka praskli pri varení, ich obsah nevytečie.
-
2
Pripravíme si zeleninu.
-
3
Nakrájame na malé kocky a vložíme do misy.
-
4
Vajíčka nám rýchlejšie vychladnú poprekrajované na polovice.
-
5
Vajíčka tiež pokrájame na drobno,zmiešame spolu so zeleninou a tatarskou omáčkou. Vysypeme na tanier, ozdobený šalátovými listami. Vložíme do chladničky, vychladnutý chutí lepšie.
Diskusia k receptu