Vajíčkovo-jogurtová nátierka so slaninou 
	        Autor receptu: eviana
	         
	        
	        Niet nad doma pripravenú nátierku, jednoducho nátierky milujeme. U mäsiara som natrafila 
na tak úžasnú chudú mäskovú slaninku, že sa jej nedalo odolať... a inšpirovala ma k tejto 
nátierke: 
Postup
- Takto úžasne vyzerala oravská slanina od mäsiara... nie naozaj to nie je údená šunka :)
 - Vajíčka uvaríme na tvrdo, po vychladnutí ich nakrájame na malé kúsky (alt. nastrúhame na strúhadle ako keď strúhame jablká). Šalotku nakrájame na malé kocky, jemne nasolíme - aby zmäkla. Slaninku nakrájame na malé kocky, prisypeme k vajíčkam. Pridáme zmäknuté maslo, biely jogurt, lyžicu kečupu a nakrájanú šalotku. Na jemno nakrájame zelenú časť póru a petržlenovú vňať a všetko spolu zmiešame do kompaktnej nátierky. Nechcela som, aby nátierka bola hladká a krémová, schválne som ju chcela takú "rustikálnu" s priznanými kúskami slaniny aj vajíčka. Potom už len čerstvý chlebík alebo pečivko, zeleninu a fajná papanica je hotová :)