Vajíčkovo-jogurtová nátierka so slaninou

Autor receptu: eviana

Niet nad doma pripravenú nátierku, jednoducho nátierky milujeme. U mäsiara som natrafila na tak úžasnú chudú mäskovú slaninku, že sa jej nedalo odolať... a inšpirovala ma k tejto nátierke:

5
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Takto úžasne vyzerala oravská slanina od mäsiara... nie naozaj to nie je údená šunka :)
  2. Vajíčka uvaríme na tvrdo, po vychladnutí ich nakrájame na malé kúsky (alt. nastrúhame na strúhadle ako keď strúhame jablká). Šalotku nakrájame na malé kocky, jemne nasolíme - aby zmäkla. Slaninku nakrájame na malé kocky, prisypeme k vajíčkam. Pridáme zmäknuté maslo, biely jogurt, lyžicu kečupu a nakrájanú šalotku. Na jemno nakrájame zelenú časť póru a petržlenovú vňať a všetko spolu zmiešame do kompaktnej nátierky. Nechcela som, aby nátierka bola hladká a krémová, schválne som ju chcela takú "rustikálnu" s priznanými kúskami slaniny aj vajíčka. Potom už len čerstvý chlebík alebo pečivko, zeleninu a fajná papanica je hotová :)