Vajíčková nátierka
	        Vajíčková nátierka
	        Autor receptu: helena10 	         
	        
	        Postup- Natvrdo uvarené vajíčka (vyzerali veľkosťou ako prepeličie) ošúpeme, nakrájame na polovice a pretlačíme cez mriežku na zemiaky (na šalát). 
 - Potom vyšľahame mixérom na prvom stupni pretlačené vajíčka, nakrájané zmäknuté maslo, nadrobno nakrájanú malú cibuľu, kremžskú horčicu a soľ, vegetu, mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti. Nakoniec ručne vmiešame trochu nastrihanej pažítky. 
 - Nátierku rozdelíme na dve polovice a do jednej časti ešte najemno nastrúhame sladkokyslé sterilizované uhorky (každý dochucuje podľa svojej chuti). Obidva varianty chutili s chlebom, pečivom, paradajkami, so sterilizovanými uhorkami. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |