Vajíčková nátierka

Vajíčková nátierka

Autor receptu: helena10

Suroviny

Postup

  1. Natvrdo uvarené vajíčka (vyzerali veľkosťou ako prepeličie) ošúpeme, nakrájame na polovice a pretlačíme cez mriežku na zemiaky (na šalát).
  2. Potom vyšľahame mixérom na prvom stupni pretlačené vajíčka, nakrájané zmäknuté maslo, nadrobno nakrájanú malú cibuľu, kremžskú horčicu a soľ, vegetu, mleté čierne korenie podľa vlastnej chuti. Nakoniec ručne vmiešame trochu nastrihanej pažítky.
  3. Nátierku rozdelíme na dve polovice a do jednej časti ešte najemno nastrúhame sladkokyslé sterilizované uhorky (každý dochucuje podľa svojej chuti). Obidva varianty chutili s chlebom, pečivom, paradajkami, so sterilizovanými uhorkami.