Vajíčkova nátierka

katusqa - fotkakatusqa, 30. apríla 2014
Vajíčkova nátierka
Foto: katusqa

Jednoduchá nátierka :-)

2
porcie
10 minút
príprava
9 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks uvarené na tvrdo
1/2 ks
1/2 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka na tvrdo, cibuľku a kyslú uhorku si nakrájame na menšie kúsky.

    Vajíčkova nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Dáme do misky, osolíme, pridáme štipku čierneho mletého korenia a tatársku omáčku. Zmiešame a pomazánku máme na svete :-) Toto množstvo stačí tak na 2 krajce chleba.

Diskusia k receptu

mezi
Tato natierka vobec nemoze chutit po vajciach! Nezelanym clenom je aj tatarska omacka. Nechapem zmysel pepru. Ide predsa o natierku, nie o salat! Vyskusajte tiez 2 vajcia s asi rovnako velkym mnozstvom masla, stipka soli, velmi mala lyzicka horcice. Urciye vystaci na viac ako 2 krajce. Ak najdete v chladnicke makky tvaroh, pridajte za velkost polovice vajca. Nic viac, ziadna cibula, pazitka a pod, ostane len costa chut vajec.
kimlo
@mezi nesuhlasim, tatarka nema ziadnu agresivnu chut ako tvoja horcica, je tam len ako pojivo aby sa to dalo natierat. Suhlasim s tym ze by tam nemala ist cibula, ked uz tak radsej by som pouzil len cibiky alebo pazitku. A stipkou korenia tiez chut vajec neprebijes.
mamimna
Toto je veľmi dobrá nátierka. Robím v podstate rovnakú, len kvôli dcére bez cibule a pridávam trochu horčice. Podľa mňa to chuť nátierky zlepší, len sa to nesmie prehnať.
babidka
@katusqa , robim podobnu natierku - akurat vajicka nastruham na tom jemnejsom slzickovom struhadle . A potom vyjde aj na 4 chlebiky :-) U nas je vajickova velmi oblubena.
pusta
podľa mňa je, nátierka veľmi dobrá. nevadí v nej ani cibuľa, ani čierne korenie. kto nemôže cibuľu surovú pre jej ostrosť, ten si ju predtým môže krátko orestovať na troche oleja.
nechápem, prečo každý vymýšľa, čo tam nemá byť a čo tam treba pridať, nech si vezme tento recept tak ako je, alebo nech si pripraví vlastnú nátierku podľa seba a pridá svoj vlastný recept zvlášť :-)
katusqa
Tak ja nátierku robím takto, tá tatárka vôbec nezničí "chuť" vajec a ako kimlo už napísal, tatárka je ako pojivo aby sa to dalo natierať, samozrejme ak máte doma pažitku tak určite ju dajte namiesto cibule, a neviem si ju ja osobne predstaviť s horčicou, pretože horčicu fakt nemám rada :-D ale veď 100 ľudí 100 chutí ;-)

@mezi , ak sa Ti niečo nepáči rešpektujem, urob si to po svojom, ja som sem dala recept ako to ja robím a robila som to z 2 menších vajec a dávam si nátierku na hrubšie tak preto to vyšlo iba na 2 krajce, ďakujem za Tvoj komentár a aj Tvoju kritiku ktorá ma len povzbudila :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia