Vaječný likér od babičky
Foto: piju
Nadýchany vaječný likér s príchuťou vanilky.
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Vajíčka (bielky aj žĺtky) šľaháme mixérom tak dlho, pokedy nevznikne pena. Pozor pena nebude taká hustá, na akú sme zvyknutý pri šľahaní samotných bielkov. Trvá to o trošku dlhšie, ale pena je oveľa jemnejšia.
- 2
Do peny pridáme vanilínový cukor a Salko a rozšľaháme. Naposledy pridáme rum podľa chuti. Ja dávam 2 až 3 dcl. Znova prešľaháme a nalievame. Najlepšie chutí čerstvo urobený. Uskladníme najlepšie v sklenenej fľaši v chladničke.
Tiež vaječný likér:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Likér musí byť v chladnicke a mal by sa vypiť do týždňa
Ak vajcia obsahujú salmonely, je chladnička s prepáčením prd platná. Salmonely likviduje len dôkladný var nad 60°C!!!
Nikde som nespomenul že chladnička zabije salmonelu. Ak použijete nezávadné vajíčka a likér budete držať v chlade predídete tomu aby sa vytvorila.Bohužiaľ z varených vajec sa to spraviť nedá.Pokial chcete piť domáci likér musíte to risknut alebo si kúpiť z obchodu. Ďakujeme veľmi pekne ze ste sa s nami podelili z vašimi prirodopisnymi znalosťami zo základnej školy.
Nevšímaj si mudrlantov, salmonely sa nachádza len na povrchu škrupiny, nie vo vnútri vajca, stačí dodržať hygienu a si v bezpečí.
vaječný likér som nikdy nerobila, k tomu sa neviem vyjadriť, viem len, že bezpečné sú pasterizované vajcia(tie však ťažko zohnať) a menej bezpečné domáce.
Práve kvôli salmonele na povrchu sa mi zdá úplne nepochopiteľné, ak spolu s deťmi vyfukujeme vajíčka pred Veľkou nocou:-((
Ak mala sliepka salmonelový zápal vaječníkov, máš smolu:
"Vnútro vajca môže byť baktériami napadnuté pri porušení škrupiny – napríklad pri vytĺkaní vajec, alebo priamo vo vaječníkoch pri ochorení sliepky."
www.ruvztt.sk/aktuality2/epidemiologicka-charakterist...
Nech sa paci.
To nebol vulgarny komentar,ale pravda,mila "objektivna"@redakcia.a tymto Vas ziadam o vymazanie urazky od toho niktosa voci mne.pekny vecet prajem...
Váš komentár BOL vulgárny.
Objektívni sme.
Ak by ste pozorne čítali, sám požiadal o jeho vymazanie.
Aj my Vám prajeme pekný večer.
Halooooó @Piju a vieš čítať? Predsa V TOM LINKU : www.ruvztt.sk/aktuality2/epidemiologicka-charakterist...
máš napísané ako sa môže prenášať SALMONELA a prevencia proti nej. Celkom nechápem, ako môžu ľudia žiť v nevedomosti, aj keď im to niekto nalepí na oči. Inak recept nemusí byť zlý, ale určite by som neriskovala použitie surových slepačích vajec bez tepelnej úpravy! Aj keď sú vajcia tzv. domáce, aj tak sa môžu nosnice nakaziť cez kontaminované krmivo, aj to si môžeš prečítať v tom odkaze. Aj o tých zapálených vaječníkoch sliepok si môžeš naštudovať z rovnakého zdroja.
Bezpečnosť surových vajec začala riešiť pod tvojím rcp @Marienka44 , nie ja. Len som reagoval na tvoju nedostatočnú odpoveď. Že surové vajcia môžu obsahovať salmonelu (a to nielen na povrchu škrupiny) je fakt, s ktorým ja ani ty nič nespravíme.
Vyjadrovať sa v diskusii k surovinám - aj negatívne - je normálne. Ak neznesieš kritický alebo protichodný názor, nepridávaj recepty na stránky, kde ich môžu ostatní komentovať.