Vaječno-likérový baranček

heysugar - fotkaheysugar, 27. mája 2012
Vaječno-likérový baranček
Foto: heysugar

Tak s týmto receptom prichádzam síce trocha neskoro, nakoľko som ho objavila dávnejšie v nejakom časopise vo forme bábovky, upiekla ho ako barančeka na Zobraziť celý popisTak s týmto receptom prichádzam síce trocha neskoro, nakoľko som ho objavila dávnejšie v nejakom časopise vo forme bábovky, upiekla ho ako barančeka na Veľkú noc a potom recept zabudla a stratila a znova som ho objavila až dnes :) cesto môžte celoročne naliať do akejkoľvek formy, či už bábovka, srnčí chbát alebi aj muffiny :) koláčik má krásnu žltú farbu, lahodnú chuť, a ostal veľmi dlho vláčny. odporúčam - určite vyskúšajte !

20 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

5
250 g
1
250 ml
250 ml
125 g
1
125 g




Postup

  1. 1

    Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej a likér a nakoniec múku, kypriaci prášok a solamyl. Cesto vylejeme do formy a podľa jej veľkosti pečieme cca 30 min. (muffiny) až 1 hod. (barančeka, bábovku).

Diskusia k receptu

violetacamorova
Pekný recept a neprišla si s ním neskoro, my sme skoro vždy na Turíce robili podobné menu ako na veľkú noc, dokonca aj tu v zahraničí zvyknem robiť, akurát teraz som nerobila, lebo som ani nemala čas a aj sú strašné horúčavy tak na šalát a na vajíčkové dobroty som nemala ani chuť. Ale vytešujem sa z toho teplého týždňa, lebo dlho bolo chladno ale od utorka vraj už príde dážď. Recept vyskúšam vo forme na srnčí chrbát, lebo formu na barančeka nemám.
douglas
Moja zkúsenosť je taká, že s pridaním alkoholu do cesta tohoto druhu urobí koláčik lahodným a dlho vydrží čerstvý. K Solamylu moc kladný vzťah nemám, ale určite je to výborný rcp. Vďaka za podelenie sa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia