Vaječno-likérový baranček
Autor receptu: heysugar
Tak s týmto receptom prichádzam síce trocha neskoro, nakoľko som ho objavila dávnejšie v nejakom časopise vo forme bábovky, upiekla ho ako barančeka na Veľkú noc a potom recept zabudla a stratila a znova som ho objavila až dnes :) cesto môžte celoročne naliať do akejkoľvek formy, či už bábovka, srnčí chbát alebi aj muffiny :) koláčik má krásnu žltú farbu, lahodnú chuť, a ostal veľmi dlho vláčny. odporúčam - určite vyskúšajte !
20 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Vymiešame vajcia s cukrom, pridáme olej a likér a nakoniec múku, kypriaci prášok a solamyl. Cesto vylejeme do formy a podľa jej veľkosti pečieme cca 30 min. (muffiny) až 1 hod. (barančeka, bábovku).