V trúbe pečené zemiakové mesiačiky

Autor receptu: cesminaz

Takto pripravené zemiaky sú najmä zdravé,lebo sú pečené bez tuku.U nás sú veľmi v obľube,najmä večer ked si už rodinka sadne k telke :-) Čajík na zahriatie a teplé pečené mesiačiky "pod zub"...a každý je spokojný ;-))) Sú ideálnym pohostením pre návštevu,na zahnanie "malého hladu" ;-D Každý si už podla svojej chuti bud len posolí,alebo ešte na teplé položí kúsoček čajového masla...

10-15 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Kedže tieto zemiaky sa pečú a jedia spolu so šupkou,je lepšie si kúpit krajšie zemiaky s čistejšou,tenšou zdravou šupkou.Takže..zemiaky si poriadne ošucháme pod vodou s menšou kefkou.
  2. Potom ich prekrojíme na polovicu a následne z tej polovice spravíme asi 2-3 mesiačky.Záleží aj od velkosti zemiakov,ale nech mesiačiky niesú ako "hranolky" a ani príliž hrubé nesmú byť.Pokrájané zemiaky poukladáme vedla seba na suchý plech a dáme piecť do rúry,ktorú sme si už vopred rozohriali na 170°C na cca 40min.
  3. ...už upečené zemiačiky :-)
  4. Hned po upečení,ešte zahorúca ich pokladieme na tanier a servírujeme.Jeden tanier si môžme pripraviť s maslom...a to tak,že do mesiačika cez stred pozdlz spravíme menší rez a vložíme kúsoček masla.Trošku osolíme :-)
  5. Najchutnejšie sú ešte teplé ;-) zvonku jemne chrumkavé a zvnútra mäkkučké.. Dobrú chuť ;-D