Úžasná torta

tess - fotkatess, 17. januára 2015
Úžasná torta
Foto: tess
30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto:
36 dkg
10 ks
20 dkg
2 ČL
Plnka:
4 ks
2 kompótové poháre
4 PL
2 balíčky
Poleva:
1 ks
 (najlepšie čučoriedkový)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto:
    1.oddelíme si žĺtka a bielka
    2.vyšľaháme z bielok sneh
    3.cukor so žĺtkami vymiešame, neskôr pridáme múku, vyšľahaný sneh a prášok do pečiva
    4.vymastíme tortovú formu a vysypeme múkou
    5.oddelíme cesto na polovicu
    6.jednu polovicu vylejeme na formu a dáme piecť do trúby (150°C asi 20 minút)
    7.do druhej polovice pridáme kakao

  2. 2

    Keď sa bledé cesto upečie, vyberieme ho z formy a dáme do trúby druhú polovicu- tmavé. Kým sa bude aj to druhé piecť, spravíme si plnku.
    Plnka:
    1.všetky tvarohy vymiešame spolu s práškovým a vanilkovým cukrom
    2.pridáme šťavu z čučoriedok (asi 6 lyžíc)- jednoducho toľko, aby celý tvaroh ,,chytil" fialovkastú farbu

  3. 3

    -upečené cesto necháme chvíľku vychladnúť
    (mne sa tmavé cesto príliš nafúklo, tak som ho musela rozkrojiť ešte na polovicu)
    -pokvapkáme všetky cestá rumom
    -natrieme na tmavú časť slušnú vrstvu džemu (čučoriedkového)
    -na rozotretý džem pridáme tvarohovú plnku
    -na vrch tvarohu dáme čučoriedky
    -položíme naň bledé cesto a spravíme to isté -džem, tvaroh, čučoriedky + na záver všetkého položíme znovu tmavé cesto

    Úžasná torta  - obrázok 3
  4. 4

    Na boky (predtým ako dáme na vrch polevu) namažeme džem, aby nám čokoládové tyčinky nepadali. Skúšala som ich lepiť aj potravinárskym lepidlom, ale moc to nedržalo- preto som zvolila radšej džem. Striedame bielu tyčinku s čiernou.

    Úžasná torta  - obrázok 4
  5. 5

    Poleva:
    1.Na vrch pridáme ríbezle (najlepšie čerstvé- zavárané nemajú takú farbu)
    2.Tortové želé vylejeme do hrnca, zalejeme 250 ml vody a pridáme 2-3 PL práškového cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu (cca asi 1 minútu)
    -nenecháme ho dlho chladiť, aby nám nestuhlo (ak ho náhodou necháte odstáť, tak znovu ho musíte zahriať, aby bolo tekuté)
    3.Ešte vlažným želé zalejeme ríbezle

  6. 6

    Na záver celú tortu obviažeme stuhou. A takto vyzerá hotová :)

    Úžasná torta  - obrázok 6

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Krásne dielo:-) 5* tie tyčinky s mašlou tomu dali skutočne sviatočný ráz, len si celkom neviem predstaviť porcovanie.

Pridaj komentár k receptu: