Úžasná torta

Autor receptu: tess

30 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto:
    1.oddelíme si žĺtka a bielka
    2.vyšľaháme z bielok sneh
    3.cukor so žĺtkami vymiešame, neskôr pridáme múku, vyšľahaný sneh a prášok do pečiva
    4.vymastíme tortovú formu a vysypeme múkou
    5.oddelíme cesto na polovicu
    6.jednu polovicu vylejeme na formu a dáme piecť do trúby (150°C asi 20 minút)
    7.do druhej polovice pridáme kakao
  2. Keď sa bledé cesto upečie, vyberieme ho z formy a dáme do trúby druhú polovicu- tmavé. Kým sa bude aj to druhé piecť, spravíme si plnku.
    Plnka:
    1.všetky tvarohy vymiešame spolu s práškovým a vanilkovým cukrom
    2.pridáme šťavu z čučoriedok (asi 6 lyžíc)- jednoducho toľko, aby celý tvaroh ,,chytil" fialovkastú farbu
  3. -upečené cesto necháme chvíľku vychladnúť
    (mne sa tmavé cesto príliš nafúklo, tak som ho musela rozkrojiť ešte na polovicu)
    -pokvapkáme všetky cestá rumom
    -natrieme na tmavú časť slušnú vrstvu džemu (čučoriedkového)
    -na rozotretý džem pridáme tvarohovú plnku
    -na vrch tvarohu dáme čučoriedky
    -položíme naň bledé cesto a spravíme to isté -džem, tvaroh, čučoriedky + na záver všetkého položíme znovu tmavé cesto
  4. Na boky (predtým ako dáme na vrch polevu) namažeme džem, aby nám čokoládové tyčinky nepadali. Skúšala som ich lepiť aj potravinárskym lepidlom, ale moc to nedržalo- preto som zvolila radšej džem. Striedame bielu tyčinku s čiernou.
  5. Poleva:
    1.Na vrch pridáme ríbezle (najlepšie čerstvé- zavárané nemajú takú farbu)
    2.Tortové želé vylejeme do hrnca, zalejeme 250 ml vody a pridáme 2-3 PL práškového cukru. Za stáleho miešania privedieme do varu (cca asi 1 minútu)
    -nenecháme ho dlho chladiť, aby nám nestuhlo (ak ho náhodou necháte odstáť, tak znovu ho musíte zahriať, aby bolo tekuté)
    3.Ešte vlažným želé zalejeme ríbezle
  6. Na záver celú tortu obviažeme stuhou. A takto vyzerá hotová :)