Utopené vajcia

evelinaf6 - fotkaevelinaf6, 16. mája 2012
Utopené vajcia
Foto: evelinaf6

Recept mám od babky, táto studená misa sa robila vždy na Veľkonočnú nedeľu,poviem Vám kto to ochutnal,nebanoval. Ingredencie: 4 vajcia,15 dkg šunky,kyslá smotánka,majolenka starej mamy,horčica,soľ,vegeta,mleté Zobraziť celý popisRecept mám od babky, táto studená misa sa robila vždy na Veľkonočnú nedeľu,poviem Vám kto to ochutnal,nebanoval. Ingredencie: 4 vajcia,15 dkg šunky,kyslá smotánka,majolenka starej mamy,horčica,soľ,vegeta,mleté korenie

3
porcie
20 min. minút
príprava

Suroviny

  uvarené na tvrdo
na oblohu:




Postup

  1. 1

    uvarené vajcia,prekrojíme po dlžke,vyberieme žltka,ktoré vymiešame v miske s nakrájanou šunkou,podľa chuti pridáme soľ,lyžičku horčice,vegetku,korenie,zamiešame a s touto hmotou plníme bielka. Zmiešame kyslú smotanu s majolkou,pridáme trošku korenia,soli a cukru,podľa chuti. Na tanier si dáme okolo zvyšnú šunku,dve polovičky vajka a zalejeme omáčkou. Ozdobíme to petržlovou vňaťou,zeleninou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

douglas
Verím, pretože všetky ingrediencie v babičkiných Utopených vajciach sú bežné a výborné.
zdezda
ahoj, vrelo odporúčam tvoj receptík, kolegyňa nám ich priniesla do práce, veeeeeeľmi nám to všetkým chutilo, dokonca jedla aj kolegyňa, ktorá má drastickú diétu :-)))
evelinaf6
ahoj, :) aj u nás to jedol sused,ktorý by nikdy v živote nezjedol kyslú smotanu v žiadnom jedle , že ju neznáša, ale keď som mu povedala aké sú tam ingrediencie skoro odpadol, ,,, :) nič sa mu nestalo a odvtedy ju miluje a my sa mu rehníme keď ide z obchodu a v igelitke kyslé smotany :) a k tomu rožky :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia