Tento recept je u nás doma najobľúbenejší. Používam ho na bublaniny, muffiny, bábovky, rôzne rezy aj na tortový korpus :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 hrnčeky |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
4 kusy |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček studená |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Postup
-
1
Plech alebo tortovú či inú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, prípadne vystelieme papierom na pečenie, podla toho čo ideme piect. Rúru si predhrejeme na 180 stupnov.
- 2
Do misky dáme žltky, cukor (môžeme použiť aj hnedý, alebo pol na pol), olej a vodu a vyšľaháme o penista. Pridáme múku zmiešsnú s kypriacym práškom (môžeme použiť aj celozrnnú múku, alebo pol na pol, namiesto časti múky môžeme pridat mleté orechy, mak kokos a t. d.) a zľahka premiešame. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Nalejeme na plech alebo do formy a pečieme zhruba 30 minút. Ak pečieme bublaninu, pred pečenim môžeme posypat ľubovolným ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
áno..je to známy univerzálny hrnčekový recept..
len misto vody dávam mlieko..a 2-3 vajíčka stačia..
skús miesto vody minerálku..
..inak ma tiež zarazilo foto:)
@Monika2mamina dúfam, že sa na naše špekulatívne komentáre nenahneváš a pomôžeš nám túto fotohádanku vylúštiť :-)