Foto: amelie
Z tohto cesta pečiem často, je nenáročné na prípravu, stačia naň iba tri suroviny a cesto sa dá použiť na sladké aj slané pečivo, Zobraziť celý popisZ tohto cesta pečiem často, je nenáročné na prípravu, stačia naň iba tri suroviny a cesto sa dá použiť na sladké aj slané pečivo, môžeme z neho robiť koláče, záviny, rožky...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Dôležité je iba jedno: všetky suroviny musia mať rovnakú hmotnosť. Maslo má byť iba zmäknuté, nie roztopené.
-
2
Večer som si vypracovala hladké cesto, zabalila som ho do fólie a nechala cez noc odstáť v chlade.
-
3
Na druhý deň sa s cestom na pomúčenej doske dobre pracuje. Urobila som z neho orechové šatôčky a bylinkové praclíky. Na fotenie nezostalo nič... Preto som ďalší víkend piekla znova, tentokrát už iba pirôžky.
-
4
Piekla som ich 12 minút v rúre predhriatej na 180°C. Z uvedeného množstva surovín vyšlo päť plechov koláčikov.
(1:1:1).Pouzivam ho najcastejsie na tieto kolaciky: varecha.pravda.sk/recepty/syrovnicky-fotorecept/7570-...
recept.html , aj ako podklad pre paj a quiche.
pudingovo maslove kremy....).
cesto poznám..používam..dobré..
veľmi sa mi páči recept na balenie koláčikov od @babav..to určite vyskúšam..
neuveriteľné..čo všetko má naša VARECHA vo svojich útrobách..:-)
tento istý pomer tvaroh/múka/maslo - plus sa tam pridáva jedno vajíčko.
technológia výroby má svoj postup: najprv rozpracovať v prstoch tvaroh, maslo a vajíčko, nakoniec pridať múky.
robíme z toho len tyčinky, samé, bez potretia vajíčkom, bez posypania, bez vytierania plechu ... vynikajúce.
Suroviny
1 kgkuracie prsia
1 kgalebo morčacie maso
alebo
0,75 kghovadzie maso
0,25 kg+ bravčové maso
nakladacia sol