Univerzálne tvarohové cesto
Autor receptu: amelie
Z tohto cesta pečiem často, je nenáročné na prípravu, stačia naň iba tri suroviny a cesto sa dá použiť na sladké aj slané pečivo, môžeme z neho robiť koláče, záviny, rožky...
10 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- Dôležité je iba jedno: všetky suroviny musia mať rovnakú hmotnosť. Maslo má byť iba zmäknuté, nie roztopené.
- Večer som si vypracovala hladké cesto, zabalila som ho do fólie a nechala cez noc odstáť v chlade.
- Na druhý deň sa s cestom na pomúčenej doske dobre pracuje. Urobila som z neho orechové šatôčky a bylinkové praclíky. Na fotenie nezostalo nič... Preto som ďalší víkend piekla znova, tentokrát už iba pirôžky.
- Piekla som ich 12 minút v rúre predhriatej na 180°C. Z uvedeného množstva surovín vyšlo päť plechov koláčikov.