Uhorkové hniezda s bryndzou a olivou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Uhorky umyjeme, ošúpeme a zbavíme koncov. Škrabkou na zeleninu zrezávame po dĺžke „rezance“ a pritom uhorku otáčame, aby sme ju postupne zrezávali až po jadrovník, ktorý už nepoužívame. Takto vzniknuté rezance mierne osolíme a necháme stiecť aspoň 30 minút. Z olív bez nálevu, olivového oleja a sardelovej pasty ponorným mixérom vytvoríme hladkú pastu.
  2. Bryndzu a kyslú smotanu spojíme vidličkou, ochutíme podľa potreby soľou a bielym korením. Odkvapkané uhorky ochutíme vínnym octom a olivovým olejom a opatrne premiešame.
  3. Servírovanie: V strede taniera vytvoríme z uhoriek hniezda, ktoré doplníme knedličkou z bryndze (vytvoríme ju pomocou dvoch polievkových lyžíc). Ľahké predjedlo dokončíme olivovou pastou, ktorú naservírujeme okolo hniezda.