Údené mäso v lístkovom ceste

Autor receptu: redakcia

720 minút
príprava

Postup

  1. Koreňovú zeleninu očistíme, cibuľu ošúpeme.
  2. Do veľkého hrnca vložíme očistené údené mäso, vlejeme studenú vodu, pridáme zeleninu, petržlenovú vňať vcelku, cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie, trochu osolíme a uvaríme domäkka.
  3. Mäso necháme cez noc vychladnúť v polievke, ráno ho vyberieme a osušíme.
  4. Lístkové cesto necháme rozmraziť, rozvaľkáme ho, zabalíme doň mäso, popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C.
  5. Ak povrch cesta príliš rýchlo hnedne, prikryjeme ho alobalom a dopečieme.