Foto: bejgi
Ten zákusok robievam na 3 kráľov 6.januára, ale chutí aj na obyčajný bežný deň, ak skúsite uvidíte :)
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
1/2 ks |
|
2 PL |
|
PLNKA: | |
500 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Želatina: | |
6 dcl vlažná |
|
1 dcl |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Jednotlivé suroviny, žĺtky, cukor, olej, voda, kakao...
-
2
poriadne vymiešame, postupne pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
-
3
Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na vymastený múkou posypaný plech.
-
4
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 160 stupňov C.
-
5
Upečený koláč po vychladnutí potrieme akýmkoľvek džemom. /čučoriedkový/
-
6
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkou, herou a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí cesto natrieme tvarohovým krémom. Opäť dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Na záver si pripravíme želatínu s vodou, sanquikom a zlatým klasom. Varíme do zhustenia. Nalejeme na tvarohový krém a necháme čo najdlhšie stuhnúť v chladničke.
-
8
Po stuhnutí podávame...Dobrú chuť !
Diskusia k receptu