Foto: marcelle
porcií
príprava
Postup
-
1
Želatínu nasypeme do pohára a zalejeme 60 ml studenej kompótovej šťavy. Necháme napučať.
- 2
Napučanú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pozor, teplota želatíny nesmie presiahnuť 60 °C. Tvaroh vymiešame s mliekom, nutellou, vanilkovým cukrom. Odoberieme 2 polievkové lyžice, pridáme do rozpustenej želatíny, vložíme do vodného kúpeľa a pri slabom plameni miešame, kým sa všetko pekne nespojí. Keď máme želatínu s tvarohom spojenú, vlejeme ju za stáleho miešania do tvarohovej hmoty. Odložíme do chladničky trochu stuhnúť.
- 3
Do pohárov vrstvíme v nasledovnom poradí: Tvaroh, nalámané piškóty /pokropíme ich kompótovou šťavou/, tvaroh, scedené kompótové ovocie, zalejeme asi jednou lyžičkou šťavy, opäť tvaroh, navrch kompótové ovocie a 1 ČL šťavy. Môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou. Z tejto dávky vyjde cca 5 dvojdecových pohárov + 1 menší.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Samozrejme príď, odložím Ti :)
@medulienka122 , keď rozpúšťaš želatínu, musí byť úplne hladká,
nesmie mať ani jednu hrudku. Takisto, po pridaní tvarohu s nutellou,
až keď je to dokonale spojené, vtedy opatrne liať do tvarohovej hmoty. Ten posledný krok chce trochu cviku, prípadne niekoho na pomoc. Vyskúšaj, možno sa Ti vydarí.
@gabusik , nemám rada riedke dezerty. Okrem toho som čítala, že želatína predlžuje čerstvosť mliečnych výrobkov. U nás sa hneď všetko nezje, preto som ju radšej dala.
Ďakujem aj za všetky pridané hviezdičky :-)
a plátková tiež môže byť.