porcií
príprava
Suroviny
500 g |
|
125 g |
|
125 ml |
|
1 ks |
|
4 ČL |
|
60 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Želatínu nasypeme do pohára a zalejeme 60 ml studenej kompótovej šťavy. Necháme napučať.
- 2
Napučanú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pozor, teplota želatíny nesmie presiahnuť 60 °C. Tvaroh vymiešame s mliekom, nutellou, vanilkovým cukrom. Odoberieme 2 polievkové lyžice, pridáme do rozpustenej želatíny, vložíme do vodného kúpeľa a pri slabom plameni miešame, kým sa všetko pekne nespojí. Keď máme želatínu s tvarohom spojenú, vlejeme ju za stáleho miešania do tvarohovej hmoty. Odložíme do chladničky trochu stuhnúť.
- 3
Do pohárov vrstvíme v nasledovnom poradí: Tvaroh, nalámané piškóty /pokropíme ich kompótovou šťavou/, tvaroh, scedené kompótové ovocie, zalejeme asi jednou lyžičkou šťavy, opäť tvaroh, navrch kompótové ovocie a 1 ČL šťavy. Môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou. Z tejto dávky vyjde cca 5 dvojdecových pohárov + 1 menší.
Ďalšie recepty:
- 2
Samozrejme príď, odložím Ti :)