Tvarohový pohár s Nutellou

Autor receptu: marcelle

5
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Želatínu nasypeme do pohára a zalejeme 60 ml studenej kompótovej šťavy. Necháme napučať.
  2. Napučanú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pozor, teplota želatíny nesmie presiahnuť 60 °C. Tvaroh vymiešame s mliekom, nutellou, vanilkovým cukrom. Odoberieme 2 polievkové lyžice, pridáme do rozpustenej želatíny, vložíme do vodného kúpeľa a pri slabom plameni miešame, kým sa všetko pekne nespojí. Keď máme želatínu s tvarohom spojenú, vlejeme ju za stáleho miešania do tvarohovej hmoty. Odložíme do chladničky trochu stuhnúť.
  3. Do pohárov vrstvíme v nasledovnom poradí: Tvaroh, nalámané piškóty /pokropíme ich kompótovou šťavou/, tvaroh, scedené kompótové ovocie, zalejeme asi jednou lyžičkou šťavy, opäť tvaroh, navrch kompótové ovocie a 1 ČL šťavy. Môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou. Z tejto dávky vyjde cca 5 dvojdecových pohárov + 1 menší.