Tvarohový pohár s Nutellou
Autor receptu: marcelle
Postup- Želatínu nasypeme do pohára a zalejeme 60 ml studenej
kompótovej šťavy. Necháme napučať.
- Napučanú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pozor,
teplota želatíny nesmie presiahnuť 60 °C.
Tvaroh vymiešame s mliekom, nutellou, vanilkovým cukrom.
Odoberieme 2 polievkové lyžice, pridáme do rozpustenej
želatíny, vložíme do vodného kúpeľa a pri slabom plameni miešame,
kým sa všetko pekne nespojí. Keď máme želatínu s tvarohom spojenú,
vlejeme ju za stáleho miešania do tvarohovej hmoty.
Odložíme do chladničky trochu stuhnúť.
- Do pohárov vrstvíme v nasledovnom poradí:
Tvaroh, nalámané piškóty /pokropíme ich kompótovou šťavou/, tvaroh,
scedené kompótové ovocie, zalejeme asi jednou lyžičkou šťavy, opäť tvaroh,
navrch kompótové ovocie a 1 ČL šťavy.
Môžeme ozdobiť vyšľahanou šľahačkou.
Z tejto dávky vyjde cca 5 dvojdecových pohárov + 1 menší.
|