Foto: katusqa
Tento koláč je nenáročný na prípravu, chutný a aspoň pre mňa sýty. Ak si vyberiete, že ho upečiete, určite nebudete sklamaní/é. Dobrú chuť prajem Zobraziť celý popisTento koláč je nenáročný na prípravu, chutný a aspoň pre mňa sýty. Ak si vyberiete, že ho upečiete, určite nebudete sklamaní/é. Dobrú chuť prajem :-)
porcií
príprava
na 130 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 ks |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
2 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
2-3 PL |
|
1 bal. |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
2 bal. |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
250 g /aj iný druh margarínu/ |
|
500 g (jemný) |
|
Poleva: | |
200 g |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia s práškovým a vanilínovým cukrom vyšľaháme do penista.
-
2
Postupne pridávame olej a mlieko.
-
3
Nakoniec pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom.
-
4
3/4 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný vyšší plech.
-
5
Do zvyšnej 1/4 cesta pridáme kakao a rozlejeme na plech.
-
6
Pečieme v rúre, po vybratí necháme vychladnúť a pomaly si pripravujeme krém, ktorý na vychladnuté cesto ide ešte horúci.
-
7
Zo zlatých klasov, mlieka, cukru a vanilínového cukru si pripravíme krém.
-
8
Do horúce krému pridáme Heru ktorú sa roztopí a premiešame.
-
9
Hneď ako sa Hera roztopí pridáme tvaroh ( ja som použila jemný tvaroh, ale môžete aj hrudkový alebo 50:50)
-
10
a aby sa nám všetko spojilo v krém vymiešame ručným mixérom.
-
11
Horúci krém rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a počkáme kým tvarohová plnka nevychladne.
- 12
Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu ktorú dáme do väčšej misy, pridáme kyslú smotanu a miešame dokým nám nevznikne čokoládová "poleva". Nakoniec túto polevu rovnomerne rozotrieme na už vychladnutú tvarohovú plnku a uložíme do chladu. Prajem dobrú chuť ;-)
- 12
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladovo-tvarohovy-zakusok-fo...