Tvarohový koláč s citrónom
Autor receptu: ailuj82
Výborný a osviežujúci.
10 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup- Múku s maslom, štipkou soli a cukrom dobre premiesime, podľa potreby pridáme 1-2 PL studenej vody. Cesto zabalíme do folie a necháme hodinu v chlade.
Alebo môžeme použiť iné cesto: 2 poháre rozdrvených keksov+1/2 pohára rozpusteného masla+1/2 pohára cukru+1čl PDP.
- Náplň: tvaroh, smotanu, cukor zmiešame, pridáme šťavu a kôru z citrónov, vajíčka, vanilku
a škrob. Rozmixujeme ponorným mixérom.
- Tortovú formu vystelieme alobalom /aj kraje do výšky asi 4 cm/.
Cesto rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme do formy, okraje zdvihneme do výšky asi 3 cm.
- Tvarohovú náplň vylejeme na cesto a vyrovnáme. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť.
- Šťavu z kompótu zlejeme, pridáme škrob a uvaríme hustú kašu. Medzi tým uložíme na koláč ovocie /čučoriedky/. Mierne vychladnutou kašou zalejeme ovocie a necháme stuhnúť.
|