Tvarohový koláč s citrónom

Autor receptu: ailuj82

Výborný a osviežujúci.

10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku s maslom, štipkou soli a cukrom dobre premiesime, podľa potreby pridáme 1-2 PL studenej vody. Cesto zabalíme do folie a necháme hodinu v chlade. Alebo môžeme použiť iné cesto: 2 poháre rozdrvených keksov+1/2 pohára rozpusteného masla+1/2 pohára cukru+1čl PDP.
  2. Náplň: tvaroh, smotanu, cukor zmiešame, pridáme šťavu a kôru z citrónov, vajíčka, vanilku a škrob. Rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Tortovú formu vystelieme alobalom /aj kraje do výšky asi 4 cm/. Cesto rozvaľkáme alebo rukou roztlačíme do formy, okraje zdvihneme do výšky asi 3 cm.
  4. Tvarohovú náplň vylejeme na cesto a vyrovnáme. Pečieme asi hodinu. Necháme vychladnúť.
  5. Šťavu z kompótu zlejeme, pridáme škrob a uvaríme hustú kašu. Medzi tým uložíme na koláč ovocie /čučoriedky/. Mierne vychladnutou kašou zalejeme ovocie a necháme stuhnúť.