Tvarohový koláč

Tvarohový koláč na liatom kakaovom ceste

Autor receptu: razomzastolom

Recept lahodného tvarohového koláča na liatom kakaovom ceste s broskyňami.

8
porcií
40 minút
príprava
60 + 25 minút
na 160/150 °C

Suroviny

Postup

  1. Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajcia, kyslú smotanu a škrob; vymiešať mixérom do hladka.
  2. Cesto: Vajcia vyšľahať s cukrom a medom. Ďalej pridať kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, kakao; vymiešať do hladka.
  3. Rozmer formy 9x28 cm. Zostaviť v poradí: polovica cesta; polovica tvarohovej plnky; poukladať nakrájané broskyne; zvyšok tvarohovej plnky; zvyšok cesta. Piecť 60 minút pri 160 °C, potom ďalších 20-30 minút pri 150 °C. Koláč z pekáča vyberať vychladnutý.
  4. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/y-sqgZZmi5c