Tvarohový koláč
Tvarohový koláč na liatom kakaovom ceste
Autor receptu: razomzastolom
Recept lahodného tvarohového koláča na liatom kakaovom ceste s broskyňami.
8 porcií |
40 minút príprava |
60 + 25 minút na 160/150 °C |
Postup
- Tvarohová plnka: Do mletého tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, krupicu, vajcia, kyslú smotanu a škrob; vymiešať mixérom do hladka.
- Cesto: Vajcia vyšľahať s cukrom a medom. Ďalej pridať kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, kakao; vymiešať do hladka.
- Rozmer formy 9x28 cm. Zostaviť v poradí: polovica cesta; polovica tvarohovej plnky; poukladať nakrájané broskyne; zvyšok tvarohovej plnky; zvyšok cesta.
Piecť 60 minút pri 160 °C, potom ďalších 20-30 minút pri 150 °C. Koláč z pekáča vyberať vychladnutý.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/y-sqgZZmi5c