Tvarohový koláč
Tvarohový koláč

Tvarohový koláč fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 4. júla 2021
Tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: lenka1503

Tento koláčik mám vo svojej kuchárke zapísaný ako Peťkov tvarohový koláč , pretože môj manžel (volá sa prekvapivo Peter ???) ho má veľmi rád Zobraziť celý popisTento koláčik mám vo svojej kuchárke zapísaný ako Peťkov tvarohový koláč , pretože môj manžel (volá sa prekvapivo Peter ???) ho má veľmi rád a on ho väčšinou u nás pečie. Tentokrát som ho robila ja za pomoci syna. Takže je tak jednoduchý, že ho zvládne 7-ročné dieťa.

20 minút
príprava

Suroviny

1 ks
500 g
400 g
1 bal.
2 bal.
500 ml
5 ks




Postup

  1. 1

    Najprv začneme tým, že vyberieme lístkové cesto z chladničky a rozložíme ho aj s priloženým papierom na pečenie na plech. Toto skutočne zvládne každý ?

  2. 2

    Ďalej rozdelíme bielky a žĺtky, takže tu to dieťa potrebuje trochu asistencie ? Žĺtky dáme do misy mixéra a pridáme k nim polovicu cukru. Ak si to niekto nevie vypočítať tak je to 200 g a aj vanilkový cukor tam pridáme. Šľaháme do peny.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ďalej pridáme tvaroh a prešľaháme. Potom prisypeme Zlaté klasy a počas šľahania prilievame mlieko. Viď obrázok so 7-ročným dieťaťom, že to zvláda ?

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tvarohovú zmes nalejeme na cesto a veeeeľmi opatrne vložíme do rúry, ktorú sme vopred rozohriali na 180 °C. Tento krok už robí dospelý. Po 1. je to strašne tekuté, takže dieťa by to uuurčite vykotilo a po 2. rúra je predsalen horúca, takže ho nechceme pripiecť (myslím to dieťa).

  5. 5

    Medzitým ako sa koláč pečie, tak si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zvyšného cukru. Myslím tým tých druhých 200 g čo nám ostalo. Koláč sa má piecť cca 20-25 minút. Rozotrieme naň tuhý sneh a znížime teplotu na 130 °C. Dopečieme kým sneh nezačne mierne hnednúť asi 15 minút alebo podľa potreby. Túto časť už robí len rodič alebo dospelý, lebo dieťa to už prestalo baviť. A potom je tu ešte ten problém s pripečením dieťaťa o horúcu rúru.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A už iba vychutnávame. Dobrú chuť ☺️

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

lenka1503
@haji (4.7.2021 23:39)

ďakujem ☺️ veru rastie. jeho špecialita sú kokosové guľky. tie tiež pridám, sú čisto v jeho réžii 😁
tothka
Je to výborný koláčik, a tebe sa velmi vydaril. Naši mu hovoria "upotený" a chutí všetkým.
olinecka
Nedávno bol pridaný aj môj takýto bez snehového zakončenia, plnka famózna piekla sa ja som dala jahodovu plnku v prášku, smotanu na šľahanie a ovocie. Pozri aj môj keď budeš mať čas,chuť. Bielkovu plnku som nedávala vnúčatá ju nemajú rady. Pozdravujem.
evanaaa
Památám si časy, keď bol tento koláč v móde a recept naň sa opisoval.....robila som ho asi dvakrát, ale z dvojnásobného množstva tvarohu a mlieka. Volali sme ho tvarohový krémeš a chutil.....
michaela
kolac sa ma piect presne 25minut?lebo ho mam tam 25minut a stale je vlačny.ma to byt take vlačne?dakujem vopred za odpoved.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia