Tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: bejgi

V našej rodine je tvaroh veľmi obľúbený, ponúkam vám jeden z overených receptov, ktoré mám od priateľky žijúcej v Rakúsku.

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie izbovej teploty.
  2. Formu na tortu /20cm/ vymastíme a posypeme múkou, prípadne vyložíme dno papierom na pečenie. Ja som použila 25cm formu, takže koláčik je nižší.
  3. Maslo s cukrom a tvarohom vyšľaháme do penista, zašľaháme žĺtky, potom pridáme mandle, krupicu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a na koniec sultánky.
  4. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. a opatrne vmiešame do tvarohovej zmesi.
  5. Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme odstáť 10 min.
  6. Pečieme 30 min. vo vyhriatej rúre na 175stupňov C do zlatista, aby bol koláč pevný na dotyk.
  7. Vypneme rúru a necháme v nej koláč chladnúť asi pol hodinu.Pred podávaním ho ešte necháme vychladnúť v chladničke
  8. Po vychladnutí ozdobíme práškovým cukrom, kakaom a s chuťou môžeme podávať :)))