Foto: kukulienka71
Ak vás prepadne "mlsná", alebo tak ako teraz ja, musíte minúť suroviny, čo vystali po sviatkoch, siahnite po tejto malej inšpirácii.
porcie
príprava
Postup
-
1
Ostal mi tvaroh, 2 jablká sa začali šúveriť, chúdence, nik si ich počas sviatkov nevšímal. Smotana bola tiež poruke, ale piecť sa mi teda dnes nechcelo. Iste to pochopíte:-) Práve sme prišli z prechádzky zimným lesom, žiadalo sa trocha sladkého. Naďabila som v MKK na dezertík od @simona1998 http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-pribinacik-fotorecept/53382-recept.html, padol mi práve vhod, ďakujem zaň touto cestou. Bolo to úplne jednoduché: šľahačkovú smotanu som vyšľahala a zmiešala s jemným tvarohom ochuteným práškovým cukrom. Dala som chladiť.
-
2
Jablká som očistila, zbavila jadrovníka, pokrájala na menšie plátky a na lyžičke masla s cukrom a škoricou trošku podusila. Nechala som ich vychladnúť do vlažna.
-
3
Do misiek som nakladala tvarohovú zmes, na ňu za lyžicu podusených voňajúcich jabĺk a zakryla som ich ďalšou vrstvou tvarohovej šľahačky.
-
4
Na vrch som uložila kúsky zvyšných jabĺk a posypala posekanými a nasucho opraženými orechami a mandľami.
Diskusia k receptu