Foto: elysa
Obľúbené rezy môjho syna, pekávam ich hlavne v lete pre ich sviežu nepresladenú chuť a jednoduchú prípravu... Ovocie obmieňam podľa chuti, želatínu prispôsobujem farbe Zobraziť celý popisObľúbené rezy môjho syna, pekávam ich hlavne v lete pre ich sviežu nepresladenú chuť a jednoduchú prípravu... Ovocie obmieňam podľa chuti, želatínu prispôsobujem farbe ovocia, ale táto verzia je najobľúbenejšia....
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
4 ks celé |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
500 g |
|
500 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
Želatína: | |
1 l |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Prišľaháme olej a mlieko. Metličkou primiešame preosiatu múku a PDP a kakaom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech- 20x40 cm a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečený korpus necháme vychladnúť a stiahneme z neho vrchnú šupku vytvorenú pri pečení.
- 2
Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a cukrami. Mandarínkové kompóty dáme stiecť na sitko, šťavu zachytíme, budeme ju potrebovať do želatíny. Stečené mandarínky poprekrajujeme na asi polovice a vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladnutý korpus, ten stále máme na plechu, tak ako sme ho upiekli. Odložíme do chladničky.
- 3
Do hrnca nalejeme džús, pridáme cukor a dáme variť. Mandarínkovú šťavu dolejeme do objemu 0,5 litra a rozmiešame v nej Zlaté klasy. Privedieme do varu, chvíľu za stáleho miešania povaríme. Za častého miešania necháme ochladnúť, ale tak aby sa želatína stále dala liať a nalejeme na tvarohový krém, urovnáme a dáme vychladnúť do chladničky. Vychladené pokrájame na kocky.
- 4
Sviežosť zo smotany a tvarohu prejde aj do korpusu, ktorý vôbec nieje suchý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
keby to tvoje foto z nášho veľkonočného stola bolo..to by bolo..!!..:-))