Tvarohovo-smotanové svieže rezy s mandarínkami

elysa - fotkaelysa, 13. apríla 2014
Tvarohovo-smotanové svieže rezy s mandarínkami
Foto: elysa

Obľúbené rezy môjho syna, pekávam ich hlavne v lete pre ich sviežu nepresladenú chuť a jednoduchú prípravu... Ovocie obmieňam podľa chuti, želatínu prispôsobujem farbe ovocia, ale táto verzia je najobľúbenejšia....

40+chladenie minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks celé
4 PL
4 PL
4 PL
4 PL
1 KL
1 PL
Krém:
500 g
500 g
1 PL
2 PL
2 ks
Želatína:
1 l
1 PL
4 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Prišľaháme olej a mlieko. Metličkou primiešame preosiatu múku a PDP a kakaom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech- 20x40 cm a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečený korpus necháme vychladnúť a stiahneme z neho vrchnú šupku vytvorenú pri pečení.

  2. 2

    Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a cukrami. Mandarínkové kompóty dáme stiecť na sitko, šťavu zachytíme, budeme ju potrebovať do želatíny. Stečené mandarínky poprekrajujeme na asi polovice a vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladnutý korpus, ten stále máme na plechu, tak ako sme ho upiekli. Odložíme do chladničky.

  3. 3

    Do hrnca nalejeme džús, pridáme cukor a dáme variť. Mandarínkovú šťavu dolejeme do objemu 0,5 litra a rozmiešame v nej Zlaté klasy. Privedieme do varu, chvíľu za stáleho miešania povaríme. Za častého miešania necháme ochladnúť, ale tak aby sa želatína stále dala liať a nalejeme na tvarohový krém, urovnáme a dáme vychladnúť do chladničky. Vychladené pokrájame na kocky.

    Tvarohovo-smotanové svieže rezy s mandarínkami - obrázok 3
  4. 4

    Sviežosť zo smotany a tvarohu prejde aj do korpusu, ktorý vôbec nieje suchý.

    Tvarohovo-smotanové svieže rezy s mandarínkami - obrázok 4

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
ešte pred "nežnou"..čo mimochodom drsne dopadla..:-)..bol tento koláč hitom..len do tvarohu šlo maslo..tvoja verzia s kyslými smotanami sa mi veľmi páči..chutné spomienkovo..
keby to tvoje foto z nášho veľkonočného stola bolo..to by bolo..!!..:-))
ďakujem :), často pekávam takéto rezy, podľa toho, čo práve mám v komore.... @kukulienka71 odstrániť šupku ma naučili šikovné varecháčky- zabráni sa tomu, aby sa Ti oddelil krém od korpusu... @radost poznám aj verziu s maslom, trochu si tú dobu pamätám, čo som si nepamätala- mamka mi pripomenula staré dobré recepty...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
4 zlaté klasy na 1 liter džusu je veľmi málo, musela som priliať skoro ďalší liter. Dúfam,že mi to zhustne.
@esi tej tekutiny má byť 1,5 litra, jeden litrový džús+ šťava z mandarínkového kompótu doliata vodou do objemu 0,5 litra, myslela som, že je to v recepte dosť zrozumiteľne napísané, asi nie, dám nabudúce pozor, rozpíšem lepšie... krém zo zlatého klasu je redší ako puding, v objeme tekutiny 1,5 litra je akurát...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
Zhustlo ono hustlo, potom ako som pridala ďalší džus to bolo OK, ale ten tvaroh nebol stuhnutý. Dala som aj trochu želatíny ale nabudúce dám trochu viac nech je to pekné úhľadné. Inak manžel už väčšiu polovicu zlikvidoval.
@melisa veľkosť plechu som zadala- 20x40cm, čo je klasicky dlhý plech, ale úzky, a ani tam nie je cesto vysoké, vidieť to aj na fotkách, my máme radi zákusky z nízkym cestom a veľa krémom- sviežim s ovocím...

Pridaj komentár k receptu: