Tvarohovo-smotanové svieže rezy s mandarínkami

Autor receptu: elysa

Obľúbené rezy môjho syna, pekávam ich hlavne v lete pre ich sviežu nepresladenú chuť a jednoduchú prípravu... Ovocie obmieňam podľa chuti, želatínu prispôsobujem farbe ovocia, ale táto verzia je najobľúbenejšia....

40+chladenie minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Prišľaháme olej a mlieko. Metličkou primiešame preosiatu múku a PDP a kakaom. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech- 20x40 cm a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečený korpus necháme vychladnúť a stiahneme z neho vrchnú šupku vytvorenú pri pečení.
  2. Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a cukrami. Mandarínkové kompóty dáme stiecť na sitko, šťavu zachytíme, budeme ju potrebovať do želatíny. Stečené mandarínky poprekrajujeme na asi polovice a vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladnutý korpus, ten stále máme na plechu, tak ako sme ho upiekli. Odložíme do chladničky.
  3. Do hrnca nalejeme džús, pridáme cukor a dáme variť. Mandarínkovú šťavu dolejeme do objemu 0,5 litra a rozmiešame v nej Zlaté klasy. Privedieme do varu, chvíľu za stáleho miešania povaríme. Za častého miešania necháme ochladnúť, ale tak aby sa želatína stále dala liať a nalejeme na tvarohový krém, urovnáme a dáme vychladnúť do chladničky. Vychladené pokrájame na kocky.
  4. Sviežosť zo smotany a tvarohu prejde aj do korpusu, ktorý vôbec nieje suchý.