Tvarohovo-smotanová kiwi torta

zuzuu10 - fotkazuzuu10, 20. apríla 2012
Tvarohovo-smotanová kiwi torta
Foto: zuzuu10

Už dlho som mala chuť na nejakú dobrú tvarohovo-ovocnú tortu s domácou piškótou... a keďže brat bude mať meniny a nebudeme všetci doma, pustila som sa do "výroby" dnes :) A výsledok? Zjedli sme ju za 20 minút :D Ako tatko povedal - ťažšie bolo pre ňu vydržať, ako prežiť na tankovom bojisku :) Takže klasická jednoduchá tortička, podobných sa tu nájde viacero - a aká mňamka...

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks surové
50 g
50 g
1 ks
štipka
1/2 bal.
Plnka:
200 g
150 g
200 g
1 ks
1 PL
1 bal.
Na dokončenie:
1/2 bal.
500 ml
2 bal.
6 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na piškótový korpus.

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov, štipky soli a trochy citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a prešľaháme.

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 2
  3. 3

    Po jednom pridáme žĺtky, prešľaháme...

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec opatrne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 4
  5. 5

    Budúci korpus vylejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy. Moja mala 26 cm.

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 5
  6. 6

    A piškótu upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Po cca 15 minútach som otestovala špajdľou - hotová :)

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 6
  7. 7

    Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, stiahneme z neho papier na pečenie a podľa potreby zarovnáme. Potom vrátime nazad do formy. Mala som medzierku medzi okrajom korpusu a formou, tak som ju vyplnila polkolieskami kiwi. Bola som zvedavá, či budú na nej držať aj pri krájaní... a držali :)

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si prísady na plnku, očistíme a pokrájame si aj kiwi. Na obrázku je kryštálový cukor, ale nakoniec išiel práškový :)

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 8
  9. 9

    Všetky suroviny na plnku zmiešame, trochu som ich prešľahala, aby sa pekne spojili. Podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a pridáme ku krému.

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 9
  10. 10

    Tvarohovo-smotanový mix rovnomerne vylejeme na korpus a uhladíme. Navrch poukladáme kiwi. Pripravíme si želé : kiwi šumienku rozpustíme v 500 ml vody (celé balenie je na liter, takže 1/2 bal.), rozmiešame s 2 bal. tortového želé. Podľa chuti pridajte cukor - ja som nedala, a želé bolo fajn. Privedieme k varu, stále miešame:), 1 min varíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Občas premiešame.

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 10
  11. 11

    Vychladnutým želé polejeme tortu a dáme ju "k ledu" (do chladničky)... A snažíme sa na ňu nemyslieť, kým nestuhne :)

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 11
  12. 12

    Po minimálne 2 hodinách by mali byť obe plnky stuhnuté a môžme sa pustiť do torty! :)

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 12
  13. 13

    A ešte jedna foto v reze... Chutilo všetkým, aj oslávencovi, takže po milej torte sa len tak zaprášilo :) Asi najlepšia pochvala pre kuchtíka od stravníkov, čo myslíte? ;)

    Tvarohovo-smotanová kiwi torta - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Celkom si myslim ze sa podarila :-) Dufam ze bude zajtra oslavencovy chutit :-)


1x haji
Gratulujem oslávencovi. Tortička je krásna,sviežej chuti. Doporučujem. Robievam ju rovnako,ale na veľký plech. Tiež ju máme radi a hneď je po nej