Tvarohovo-smotanová kiwi torta

Autor receptu: zuzuu10

Už dlho som mala chuť na nejakú dobrú tvarohovo-ovocnú tortu s domácou piškótou... a keďže brat bude mať meniny a nebudeme všetci doma, pustila som sa do "výroby" dnes :) A výsledok? Zjedli sme ju za 20 minút :D Ako tatko povedal - ťažšie bolo pre ňu vydržať, ako prežiť na tankovom bojisku :) Takže klasická jednoduchá tortička, podobných sa tu nájde viacero - a aká mňamka...

60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na piškótový korpus.
  2. Z bielkov, štipky soli a trochy citrónovej šťavy vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme kryštálový a vanilkový cukor a prešľaháme.
  3. Po jednom pridáme žĺtky, prešľaháme...
  4. Nakoniec opatrne primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva.
  5. Budúci korpus vylejeme do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy. Moja mala 26 cm.
  6. A piškótu upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C. Po cca 15 minútach som otestovala špajdľou - hotová :)
  7. Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy, stiahneme z neho papier na pečenie a podľa potreby zarovnáme. Potom vrátime nazad do formy. Mala som medzierku medzi okrajom korpusu a formou, tak som ju vyplnila polkolieskami kiwi. Bola som zvedavá, či budú na nej držať aj pri krájaní... a držali :)
  8. Pripravíme si prísady na plnku, očistíme a pokrájame si aj kiwi. Na obrázku je kryštálový cukor, ale nakoniec išiel práškový :)
  9. Všetky suroviny na plnku zmiešame, trochu som ich prešľahala, aby sa pekne spojili. Podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a pridáme ku krému.
  10. Tvarohovo-smotanový mix rovnomerne vylejeme na korpus a uhladíme. Navrch poukladáme kiwi. Pripravíme si želé : kiwi šumienku rozpustíme v 500 ml vody (celé balenie je na liter, takže 1/2 bal.), rozmiešame s 2 bal. tortového želé. Podľa chuti pridajte cukor - ja som nedala, a želé bolo fajn. Privedieme k varu, stále miešame:), 1 min varíme, odstavíme a necháme vychladnúť. Občas premiešame.
  11. Vychladnutým želé polejeme tortu a dáme ju "k ledu" (do chladničky)... A snažíme sa na ňu nemyslieť, kým nestuhne :)
  12. Po minimálne 2 hodinách by mali byť obe plnky stuhnuté a môžme sa pustiť do torty! :)
  13. A ešte jedna foto v reze... Chutilo všetkým, aj oslávencovi, takže po milej torte sa len tak zaprášilo :) Asi najlepšia pochvala pre kuchtíka od stravníkov, čo myslíte? ;)