Tvarohovo-ríbezľový koláč (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Dnes sa mi narýchlo ohlásila návšteva, tak som zapojila mozgové závity naplno, dostala som červené ríbezľe,zbehla som kúpiť tvaroh a vznikol z toho tento celkom chutný koláčik.

8
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Keďže som mala málo času, tak som vybrala z mraziaku cesto na pizzu /reku za pokus to stojí a vyšlo to!/. Ale môže byť aj kysnuté cesto, ktoré každá robí podľa svojho, na okrúhlu formu stačí z 250 g múky.
  2. V miske som vymiešala tvaroh so žltkom, vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Medzitým som uvarila kokosový puding, ale RADA-mlieko som nedala dľa návodu má ísť 5 dcl, ja som dala len 4 dcl, aby bol hustejší. Potom som ho dala ochladiť. Aby sa mi nechytala kožka na povrchu, tak som ho posypala jemným kryštáľovým cukrom.
  3. Potom puding vylejeme do tvarohovej zmesi, premiešame a pridáme 3 PL strúhaného kokosu.
  4. Vymastíme si formu na pizzu a vyformujeme v nej cesto tak, aby siahalo až na vlnité okraje.
  5. Rovnomerne naň na vrstvíme pripravenú plnku.
  6. Potom na plnku nasypeme čerstvé umyté ríbezle a posypeme sekanými vlašskými orechami. Ja si ich dám do sáčku a párkrát prejdem po nich valčekom, je to rýchlešie a bez neporiadku.
  7. Koláč pečieme na 190 st.C , cca 40 minút. Medzitým, ako sa koláč piekol som vám odfotila súpravu funny-munny, ktorú som vyhrala za jahodovú bublaninu. A ešte aj modrú, mám v kuchyni žlto-modré doplnky.
  8. Po vychladnutí koláč rozkrájame, posypeme strúhaným kokosom a ozdobíme ríbezľami. Tá chuť kokosu, orechov, tvarohu a ríbezlí je znamenitá.
  9. Detail.