Tvarohovo-punčové kocky fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 8. septembra 2013

Dnes som upiekla zákusok úplne krehký,ľahučký ako vánok a sladký ako bozk..je zložený z dvojakého cesta tmavého a svetlého..krémy sú dvojaké, jeden tvarohový s Zobraziť celý popisDnes som upiekla zákusok úplne krehký,ľahučký ako vánok a sladký ako bozk..je zložený z dvojakého cesta tmavého a svetlého..krémy sú dvojaké, jeden tvarohový s hrozienkami a druhý je punčový z pudingu bez varenia..

15
porcií
50 minút
príprava
2x20 minút
na 2x180 °C

Suroviny

Cesto I. kávové:
6 ks
6 PL
6 PL
1 ČL
2 PL
Cesto II. biela piškóta:
3
3 PL
3 PL
na špic noža
Tvarohový krém:
250 g
100 g
1 bal
100 ml
Punčový krém:
50 g
100 ml
100 g
200 g
1 PL
Na vrch - čokoládová poleva:
100 g
30 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka som rozdelila....ku šiestim žĺtkom som pridala 6 lyžíc práškového cukru a vymiešala do peny..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pridala som 6 lyžíc múku zmiešanú so sódou a striedavo pridávala aj tvrdý sneh z bielkov a instnantnú kávu 2 lyžice..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plech som vystlala peč.papierom a hotové cesto som vyliala...trúbu som nechala vyhriať na 180st. plech 26x36 cm

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    piekol sa 20 min...

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pokiaľ sa piekol tmavý korpus, pripravila som si cesto na svetlú piškótu..3 vajcia som rozdelila...k 3 žltkom som pridala 3 lyžice práškového cukru a vymiešala do peny..pridala som 3 lyžice hladkej múky zmiešanej so sódou a tvrdý sneh z troch bielkov..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    plech som vystlala pečiacim papierom a vyliala som cesto naň...trúbu som nechala vyhriatu na 180st. plech 22x33 cm.

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    upečená biela piškóta..upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    po vychladnutí som ich upravila na podnos..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pripravila som si tvarohový krém: 100m. smotany , 1 stužovač šľahačky,1 vanilkový cukor som vyšľahala na tvrdú hmotu a zmiešala s tvarohom..pridala som do krému aj hrozienka..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    urobila som punčový krém..do 100ml. mlieka som pridala 50g. pudingu bez varenia a vymiešala na hustú kašu..maslo s cukrom a amarettovým likérom som vyšľahala do peny a pridala som puding...punčový pudung môžete pokojne nahradiť jahodovým vareným...farbou sa vyrovná punčovému..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    na tmavý korpus som natrela tvarohový krém a položila som naň svetlý korpus..na to som natrela punčový krém a položila a poslený tmavý..uložila do chladničky na 4 hodiny..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    urobila som z čokoládovú polevu...do čokolády som pridala olej a vymiešala...poliela som vrch...a keď začala poleva tuhnúť, nastrúhala som na tmavú čkoládu bielu..uložila na noc do chladničky..

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    prajem vám dobrú chuť..)

    Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

betka11
@izabella929 koláčik nádherný zaujímavý,len sa chcem spýtať tú kávovú piškotu prekrajuješ na polovicu aby si mala dve?alebo som to nepochopila správne :-) ďakujem
timothy
no ten je ale vysoky vyzera chutne
kolace a zakusky kde je tvaroh su vsetky dobre
uz je aj ulozeny v k.k.
kika1212
Izka, možno to bude znieť divne, ale úprimne. Ráno som na Teba myslela, s čím prekvapíš. Ale u Teba ma to ani moc neprekvapuje, už som si zvykla na Tvoje skvelé zákusky a estetiku. Krásny a chutný a keďže je tvarohový, vyskúšam:)
klaudia968
vyzerá skvelo, ja síce punčový nemusím ale zvyšok rodiny áno,určite vyskúšam a oni to ocenia. Takže ďakujem za nový recept, ktorým prekvapím rodinu.
izabella929
@betka11....Betu ľka, kvôli tomu som teraz uvádzala veľkosti plechov..ten prvý veľký som rozrezala na polovicu, čo som zabudla uviesť..a ten menší som iba upravila..zvyknem kraje obrezať tak asi 1 cm. z okraja, aby som to mala rovné..ďakujem ti za milý komentár.-))
eviana
Teda @izabella929 , ja klasické punčové nemám rada, bo sú mi príkro sladké, ale tento Tvoj by som veru hneď zlupla... krásne rezy a vďaka tvarohovej plnke isto svieže a chutné... chválim :)
izabella929
@kaludia968...neviem , či poznáš tento puding punčový bez varenia...ja ho kupujem v Maďarsku...ale píšem v texte, že pokojne ho môžte nahradiť našim pudingom jahodovým, ktorý sa varí..používam aj naše, takže viem, ktorý je aký, keď sa uvarí..určite vám bude chutiť...u nás včera bodoval, brat ho ochutnal, ešte nebol dokončený s polevou, ale povedal, ,,že nebíčko v papuľke,,úžasne ľahučký a krehučký, no a jasné, že tvarohové sú fajnové všetky.-)
izabella929
@kika1212...no určite to bude pravda , že si ma spomínala,,,čkalo sa mi ráno,, a ja že ,,niekto ma spomína, alebo na mňa myslí v dobrom...ó, veľmi si ma potešila a ďakujem pekne.-)
izabella929
@elysa..te ší ma, že sa ti páči...)@timothy..je vysoký a mám vo zvyku takto vysoké zákusky zaťažiť aspoň na 4 hod. ťažkými knihami, aby boli pevné a rovný povrch pod polevu...včera som to neurobila, lebo práve došiel brat na návštevu, odkrojila som mu z neho a zabudla som ho zaťažiť...ale tento druh vysokých zákuskov sa nedajú krájať na rezy, iba na kocky, lebo by sa prevrátili...aj keď to na chuti nič nemení, ale zákusok má byť aj pekný...ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@eviana..pun čové ani ja nemusím, ale je to iba punčový puding a mala som ho už málo, takže vlastne viac cítiť v konečnom efekte ten tvaroh..ale zase tá punčová chuť, dáva zákusku okrem iného aj inú farbu a sviežosť..ďakujem pekne za komentík.-)už budúci týždeň musím urobiť hroznový, kým ešte nezačne hrozno padať, lebo je strašné sucho...
nikola166
tak toto je niečo presne pre mňa :) tvarohové môžem v akejkoľvek podobe.. ukladám ..
zifi
Recept sa mi paci, ale mam problem... Este sa mi nepodarilo upiect kolac, kde som nieco mal odmerat na polievkove lyzice... Ci je velka, ci mala, ci kopcovita, ci velmi kopcovita, ci zarovnana... no vaha lieta ako na tobogane... Poradte, co s tym?
izabella929
@zifi...To je najmenší problém...) vôbec z toho nerobím vedu a ešte sa mi nepodarilo z tohto dôvodu pokaziť zákusok..,,priměřene,,,ani veľmi vrchovatú, ani zarovnanú, tak akurát..niečo medzi vrchovatou a zarovnanou...pri lyžiciach nejde o váhu..malá lyžička je KL..čiže kávová lyžička..netreba sa toho báť a určite sa to podarí...bolo viac koláčov, ktoré leteli von cez okno, nie preto, že bolo lyžičiek vrchovato, alebo akurát, ale preto, že si autor dovolil dodžubať recept a hodil to na net pre všetkých..veľmi ti držím palce, aby toto bol tvoj najmenší problém a aby si aj ty dokázal upiecť niečo fajné, ktoré poteší nie len tvoju dušičku, ale aj dušičku tvojich blízkych..
sracz
... veľmi sa mi Tvoj, milá @izabella929 zákusok páči a naviac si ho vyšperkovala v charakteristike, ktorú uvádzaš pod titulkou!!! ... krehké ženské srdce, ľahký vánok medzi jej vlasami, keď ju nežne bozkávam na horúce pery a pri tom na stole je pripravený "vysokánsky" chutný "šuteméň" a voňavá káva! ... no uznajte, všetci, že je to prekrásna predstava "sivého vlka" po dávno zašlej mladosti! -:))) Ešteže si všetko môžem vynahradiť vysoko pozitívnym hodnotením s "ohňostrojom" ***** a vložením tohoto rcp do osobnej KK!
zifi
@izabella929 dakujem pekne za povzbudivu odpoved. Coskoro bude Michala, taj skusim synakovi urobit tuto dobrotu. :-)
izabella929
@sracz...toto mi robíš asi schválne,,,tak to nádherne vyšperkuješ a opíšeš, že mi vždy vypadnú slzy...kade som ja chodila, po akých cestách-necestách, že som nestretla takého človeka, ako si ty s takým úžasným srdcom, ktorý by aspoň slovne dokázal ohodnotiť moju prácu...ach. jo...to je iba môj nesplnený sen...ale aj tak veľmi pekne ďakujem a verím, že keď tu prídem, máte ma radi a tešíte sa aspoň vy z diela mojich rúk...úprimná vďaka....
izabella929
@zifi..ke ď čítam tvoje riadky, je mi vždy tak pri srdci smutno..chlap pečie fajnotky...veľmi rada ti vždy poradím..)pozdravujem tvojho synčeka, prejem mu všetko naj k meninám a tebe len toľko...držím palce , nech sa ti dielo vydarí a obaja ste z toho veľmi šťastní....nech vám chutí všetko, čo ty upečieš...
izabella929
Lebo ja sa tak vždy podelím...jednej susedke 2 kúsky, druhej susedke 3 kúsky, bračekovi som odkrojila kus na ochutnávku a tak nám vždy zostane iba akurát...))ale fajn, preto pečiem, aby sme mali pôžitok z toho všetci...
andiss
Ani v cukrarni neni taky krasny a urcite je aj chutnejsi. Pastva pre oci!:-) chvalim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia