Tvarohovo-punčové kocky (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som upiekla zákusok úplne krehký,ľahučký ako vánok a sladký ako bozk..je zložený z dvojakého cesta tmavého a svetlého..krémy sú dvojaké, jeden tvarohový s hrozienkami a druhý je punčový z pudingu bez varenia..

15
porcií
50 minút
príprava
2x20 minút
na 2x180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka som rozdelila....ku šiestim žĺtkom som pridala 6 lyžíc práškového cukru a vymiešala do peny..
  2. pridala som 6 lyžíc múku zmiešanú so sódou a striedavo pridávala aj tvrdý sneh z bielkov a instnantnú kávu 2 lyžice..
  3. plech som vystlala peč.papierom a hotové cesto som vyliala...trúbu som nechala vyhriať na 180st. plech 26x36 cm
  4. piekol sa 20 min...
  5. pokiaľ sa piekol tmavý korpus, pripravila som si cesto na svetlú piškótu..3 vajcia som rozdelila...k 3 žltkom som pridala 3 lyžice práškového cukru a vymiešala do peny..pridala som 3 lyžice hladkej múky zmiešanej so sódou a tvrdý sneh z troch bielkov..
  6. plech som vystlala pečiacim papierom a vyliala som cesto naň...trúbu som nechala vyhriatu na 180st. plech 22x33 cm.
  7. upečená biela piškóta..upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke..
  8. po vychladnutí som ich upravila na podnos..
  9. pripravila som si tvarohový krém: 100m. smotany , 1 stužovač šľahačky,1 vanilkový cukor som vyšľahala na tvrdú hmotu a zmiešala s tvarohom..pridala som do krému aj hrozienka..
  10. urobila som punčový krém..do 100ml. mlieka som pridala 50g. pudingu bez varenia a vymiešala na hustú kašu..maslo s cukrom a amarettovým likérom som vyšľahala do peny a pridala som puding...punčový pudung môžete pokojne nahradiť jahodovým vareným...farbou sa vyrovná punčovému..
  11. na tmavý korpus som natrela tvarohový krém a položila som naň svetlý korpus..na to som natrela punčový krém a položila a poslený tmavý..uložila do chladničky na 4 hodiny..
  12. urobila som z čokoládovú polevu...do čokolády som pridala olej a vymiešala...poliela som vrch...a keď začala poleva tuhnúť, nastrúhala som na tmavú čkoládu bielu..uložila na noc do chladničky..
  13. prajem vám dobrú chuť..)