Tvarohovo-pomarančová torta
Autor receptu: redakcia
6-8 porcií |
35 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Korpus: Krupicový cukor rozpustíme vo vodnom kúpeli
spolu s maslom a čokoládou. Zmes necháme
vychladnúť, potom do nej zapracujeme vajcia
a múku. Pečieme v tortovej forme pri 180 °C asi
25 minút.
- Tvarohový krém: Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kôru
vyšľaháme, pridáme smotanu a necháme
v chladničke postáť. Želatínu necháme nasiaknuť
v studenej vode.
- Pomarančové želé: Pomarančový džús zohrejeme a necháme
v ňom roztopiť želatínu. Pomaranče očistíme
a vyfiletujeme.
- Vychladnutý korpus potrieme tvarohovou
zmesou. Navrch poukladáme pomaranče a zalejeme
vychladnutým želé. Necháme postáť
v chladničke dve hodiny.
|