Tvarohovo-pomarančová torta

Autor receptu: redakcia

6-8
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Krupicový cukor rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom a čokoládou. Zmes necháme vychladnúť, potom do nej zapracujeme vajcia a múku. Pečieme v tortovej forme pri 180 °C asi 25 minút.
  2. Tvarohový krém: Tvaroh, mascarpone, vanilkový cukor a kôru vyšľaháme, pridáme smotanu a necháme v chladničke postáť. Želatínu necháme nasiaknuť v studenej vode.
  3. Pomarančové želé: Pomarančový džús zohrejeme a necháme v ňom roztopiť želatínu. Pomaranče očistíme a vyfiletujeme.
  4. Vychladnutý korpus potrieme tvarohovou zmesou. Navrch poukladáme pomaranče a zalejeme vychladnutým želé. Necháme postáť v chladničke dve hodiny.