Tvarohovo-maslové pagáčky

dr - fotkadr, 6. apríla 2015
Tvarohovo-maslové pagáčky
Foto: dr
45 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g
1 ČL
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zo zmäknutého masla, tvarohu, múky a soli vytvoríme cesto. Rozvaľkáme na cca 1 až 1,5 cm a vykrajujeme pagáčky. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme cez noc v chlade "odležať". Ráno pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme drvenou rascou a pečieme pri teplote rúry 175 stupňov 30 minút.

    Tvarohovo-maslové pagáčky - obrázok 1

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
@mariamka , áno nechávam odstáť vykrojené, ale zakryjem potravinovou fóliou, aby neobschli. Dala som ich na noc na balkón a ráno som ich preniesla do kuchyne a asi 30 minút som ich nechala prispôsobiť sa teplote, až potom som ich natrela vajíčkom a dala piecť.
@dr ,sú krásne,všetky rovnaké ako vojaci a verím,že moc chutné!Asi bude znieť hlúpo moja otázka,ale aký je to smotanový tvaroh?Jemný?Nežijem na slovensku,tak nemám šajnu :(
Vďaka za odpoveď!:)

Pridaj komentár k receptu: