Foto: alzbetty
Sezóna malín tak prečo to nevyužiť? :D čokoládku vnútri nie je vidieť lebo som ju najemno nastrúhala a pravdepodobne sa rozpustila ale v spojení Zobraziť celý popisSezóna malín tak prečo to nevyužiť? :D čokoládku vnútri nie je vidieť lebo som ju najemno nastrúhala a pravdepodobne sa rozpustila ale v spojení s týmto chutným ovocím je to hotová báseň... kto chce môže použiť aj iné bobuľové ovocie, trebárs ríbezle :D
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice a obe natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske.
- 2
Tvaroh (kto má rád viac tvarohu môže vymiešať aj 2 tvarohy), práškový cukor podľa chuti, štipku škoricového cukru, vanilkový cukor a žĺtok dobre vymiešame. Cesto potrieme plnkou ale nie úplne k okrajom, aby plnka nevytiekla (mne sa trošku zadarilo ale nevadí :-P).
- 3
Na plnku dáme ovocie podľa chuti a posypeme najemno nastrúhanou čokoládou. Cesto dobre zavinieme a dáme na plech s papierom. Potrieme rozpusteným Palmarínom a dáme piecť tak cca pri 180-200°C, pokým nie je cesto na povrchu pekne zlatohnedé. A môžeme podávať :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu