Tvarohovo-malinová štrúdľa s čokoládou

Autor receptu: alzbetty

Sezóna malín tak prečo to nevyužiť? :D čokoládku vnútri nie je vidieť lebo som ju najemno nastrúhala a pravdepodobne sa rozpustila ale v spojení s týmto chutným ovocím je to hotová báseň... kto chce môže použiť aj iné bobuľové ovocie, trebárs ríbezle :D

Postup

  1. Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice a obe natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske.
  2. Tvaroh (kto má rád viac tvarohu môže vymiešať aj 2 tvarohy), práškový cukor podľa chuti, štipku škoricového cukru, vanilkový cukor a žĺtok dobre vymiešame. Cesto potrieme plnkou ale nie úplne k okrajom, aby plnka nevytiekla (mne sa trošku zadarilo ale nevadí :-P).
  3. Na plnku dáme ovocie podľa chuti a posypeme najemno nastrúhanou čokoládou. Cesto dobre zavinieme a dáme na plech s papierom. Potrieme rozpusteným Palmarínom a dáme piecť tak cca pri 180-200°C, pokým nie je cesto na povrchu pekne zlatohnedé. A môžeme podávať :D