Tvarohovo - jahodové buchty s čokoládovou polevou
Keďže koláče z kysnutého cesta u nás "frčia",treba občas vymyslieť dajakú novú náplň. Tento krát to bola kombinácia tvarohu,jahôd a čokolády.
25
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 5 lyžíc |
|
| 0,5 lyžičky |
|
| 1 ks |
|
| 125 g |
|
| 40 g |
|
| 350 ml |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 50 g |
|
| PLNKA: | |
| 500 g |
|
| 100 g |
|
| 3 lyžice |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si kvások z trošky cukru,kvasníc a mlieka, po vykysnutí dáme do múčnej zmesi a zamiesime cesto. Po vykysnutí rozvaľkáme, rozkrájame na štvorčeky cca 5x5cm, na každý dáme tvaroh a jahody.
-
2
Ztočíme do tvaru klasickej buchty,potrieme žĺtkom,pečieme najskôr na 120 stupňoch cca 10 minút,potom dopekáme na 170stupňoch do zlatista. Rozpustíme si maslo a čokoládu na varenie a upečené buchty pofŕkame čokoládovou polevou.
-
3
Z časti cesta,ktoré mi zostalo bola "klasika" -Moravské vdolčeky s posýpkou, /tvaroh,lekvár/.









Diskusia k receptu