Tvarohovo - jahodové buchty s čokoládovou polevou
Autor receptu: stacy77777
Keďže koláče z kysnutého cesta u nás "frčia",treba občas vymyslieť dajakú novú náplň.
Tento krát to bola kombinácia tvarohu,jahôd a čokolády.
25 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások z trošky cukru,kvasníc a mlieka, po vykysnutí dáme do múčnej zmesi a zamiesime cesto. Po vykysnutí rozvaľkáme, rozkrájame na štvorčeky cca 5x5cm, na každý dáme tvaroh a jahody.
- Ztočíme do tvaru klasickej buchty,potrieme žĺtkom,pečieme najskôr na 120 stupňoch cca 10 minút,potom dopekáme na 170stupňoch do zlatista. Rozpustíme si maslo a čokoládu na varenie a upečené buchty pofŕkame čokoládovou polevou.
- Z časti cesta,ktoré mi zostalo bola "klasika" -Moravské vdolčeky s posýpkou, /tvaroh,lekvár/.