Jablkový koláč
Jablkový koláč

Tvarohovo-jablkový linecký koláč fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 20. septembra 2020
Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)
Foto: olinecka

Cesto vylepšené citrónovou polevou v prášku dodáva koláčiku výbornú chuť. Podarí sa upiecť aj začiatočníkom.

50 minút
príprava
35 - 40 minút
na 190  °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
3 ks
250 g
100 ml
1 bal. (Liana)
1 ČL
Tvarohová plnka:
1 bal. (alebo Zlatý klas)
500 g
2 PL
1 bal
Jablková plnka:
1 bal.
200 ml
6-7 ks nastrúhané
2 PL (podľa sladkosti jabĺk)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Múku s kypriacim práškom preosejeme do misy, pridáme cukor, tuk pokrájaný na menšie kúsky, žĺtky, pridáme smotanu a práškovú polevu.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme hladké cesto, cesto je lepivé, ale pomôžeme si múkou - ruku počas spracovania pomúčime. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do mrazničky.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na plnky.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Tvarohová plnka: Tvaroh, cukor a pudingový prášok spolu premiešame. Jablková plnka: Jablká ošúpeme a nastrúhame do misy. Pridáme cukor a 100 ml jablkového džúsu. Povaríme asi 2-3 minúty. Vo zvyšných 100 ml džúsu rozmiešame vanilkový puding alebo Zlatý klas a vlejeme do jabĺk. Necháme prevrieť, odstavíme a necháme vychladnúť. Cesto dáme na pomúčenú pracovnú dosku rozdelíme na dve časti - väčšiu a menšiu, viď foto.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Väčšiu časť rozvaľkáme do kruhu, pomocou formy vykrojíme kruh. Plech vymastíme maslom a pomocou valčeka preložíme pripravené cesto. Po bokoch cesto trocha vytiahneme, aby plnka nevytiekla.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto rozotrieme tvarohovú a jablkovú plnku.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Menšiu časť cesta rozvaľkáme a nakrájame pomocou ostrôžky širšie pásiky, ktoré poukladáme na koláč do tvaru mriežky.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 do zlatista.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť všetkým.

    Tvarohovo-jablkový linecký koláč (fotorecept)  - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu