Tvarohovo-avokádové lízanky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ovsené vločky rozdelíme na dve časti, jednu nasypeme do nádoby a druhú rozmixujeme v mixéri dohladka – do podoby múky. K nerozmixovaným vločkám pridáme tvaroh, med, avokádo, ktoré sme zbavili kôstky a vrchnej šupy. Všetko spolu roztlačíme vidličkou na kašu. Keď je hmota riedka, začneme prisypávať múku z ovsených vločiek. Keď je hmota „modelovacia“, tak z nej vytvarujeme lízanky, vložíme do nich špáradla a odložíme do chladu.
  2. V nádobe roztopíme čokoládu s maslom a na jemnom strúhadle nastrúhame do čokolády pomarančovú kôru a vytlačíme šťavu z jedného pomaranča. Všetko spolu dôkladne premiešame, pripravené lízanky obalíme v čokoláde a dáme späť do chladu.
  3. Avokádové čatní: Na miernom ohni v panvici speníme med, do medu pridáme na drobné kocky pokrájané avokádo, klinček, soľ a šťavu z limety. Všetko dôkladne premiešame a necháme pár minút zredukovať, kým nedosiahneme ťahavú konzistenciu. Panvicu odstavíme zo zdroja tepla a postrúhame najemno do zmesi kôru z limety, ďalej už nevaríme, len premiešame a naplníme croissant.