Tvarohové slíže

Autor receptu: jody

Jedno z jedál, ktoré sa tiež dá pripraviť a jesť ´obojako´, čiže nasladko aj naslano a preto je aj príprava uspôsobená na oba spôsoby. A rodina sa zvyčajne delí na tých sladko a na slano slížových :-) Kam patríte vy?

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šikovní a neleniví si spravia slíže doma podľa overeného receptu. Ostatní kúpia. Ja som použila akési talianske cestoviny, názov som zabudla, ale k širokým slížom mali najbližie. Takže si ich uvaríme vo vrelej osolenej vode pekne na skus. Scedíme, nepreplachujeme, omastíme rozpusteným maslom.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu so slaninou upražíme do chrumkava. Tvaroh rozmiešame s kyslou smotanou do hladšej hmoty. Nesolíme! Musí byť použiteľný pre obe verzie.
  3. Slíže pokladieme kôpkami tvarohovej zmesi a buď posypeme práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom alebo naň pridáme opraženú cibuľu so slaninou a jemne posolíme. Prajem dobrú chuť. :-)