Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou /fotorecept/

pusta - fotkapusta, 18. mája 2012
Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/
Foto: pusta

Dnes som siahla po starej známej klasike, kedysi sa varilo v múčny deň v týždni alebo v piatok, pravda vtedy bez údenej slaninky. Cesto Zobraziť celý popisDnes som siahla po starej známej klasike, kedysi sa varilo v múčny deň v týždni alebo v piatok, pravda vtedy bez údenej slaninky. Cesto som si spravila sama, s domácim cestom je to chutnejšie a rýchlejšie. Skúste oprášiiť tento starý dobrý recept a vyskúšajte si ho aj Vy!

4
porcie
90 minút
príprava
4 minút
na 100 °C

Postup

  1. 1

    Z múky, vajca a vody som spracovala mäkšie cesto, prikryté som ho nechala odpočívať asi 30 minút. Cesto som vyvaľkala na na jemne pomúčemej doske na hrúbku asi 1 mm, nechala som ho preschnúť asi 1 hodinu, potom som ho pokrájala na pásy o šírke asi 5 cm, položila som ich jemne pomúčené na seba, aby sa pri krájaní nezlepili.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Pásy som ostrým nožom pokrájala na slíže hrúbky vyvaľkaného cesta, aby boli pekne guľaté a znovu som nechala preschnúť asi 1 hodinu.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Kým cesto schlo, pripravila som si tvaroh a kyslú smotanu. Pokrájala som na kocky údenú slaninku.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Do misky som dala tvaroh, ktorý som rozdrobila vidličkou.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    K tvarohu som pridala kyslú smotanu a soľ, celé som dobre premiešala.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Pripravené slíže som dala variť do vriacej osolenej vody a varila som ich cca 4 minúty.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Uvarené slíže som scedila,...

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 7
  8. 8

    ...dala do jenskej misy /dobre zachováva teplo/ a premiešala som ich s olejom, aby sa nezlepili.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 8
  9. 9

    Rozdelila som slíže na taniere, dala som na ne tvaroh rozmiešaný s kyslou smotanou a vrch som posypala s vyškvarenou domácou údenou slaninkou. Ak sa slaninka vynechá, jedlo môžu aj vegetariáni.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 9
  10. 10

    Podávala som s hlávkovým šalátom.

    Tvarohové slíže s kyslou smotanou a s údenou slaninkou  /fotorecept/ - obrázok 10

Diskusia k receptu

siskam
Joj, to si mi narobila chute. Niekedy som cestoviny robila výlučne doma. A je to neporovnateľná chuť. Takže budú asi v sobotu. Vďaka za pripomenutie. Ja niekedy dávam do tvarohových rezancov aj kôpor.
rea1
mnam. u nas sa robievaju tak, ze sa slize premiesaju s tvarohom a kto chce, ten si da navrch aj smotanu a slaninku. kto ma mlsnu papulku, ocukri si ich.
paveva
aj ja mám rada na sladko, preto som v recepte hladala cukor, ale toto je dobrý nápad, ukladám
damisa
milujem tieto rezance na sladko a potom s mliekom a posoliť a okoreniť mňam
modrykamen
Skombinovať na tanieri, či panvici ide všetko. Ale čo ja viem, tvarohové rezance s hlávkovým šalátom. Tie chute sa mi bijú.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha