Tvarohové šišky
Tvarohové šišky

Tvarohové šištičky

jewishfood - fotkajewishfood, 7. januára 2021

Ďalší recept na dobrotu, ktorou som pohostila našich kamarátov pri návšteve počas Chanuky sú tieto tvarohové šištičky. S cestom sa veľmi dobre pracuje, cesto nekysne, takže sú rýchlo hotové a vynikajúce. Tieto šišky nenapĺňame. Keďže cukor je už v samotnom ceste, môžeme, ale nemusíme ich v práškovom cukre obaľovať.
Zdroj: www.jewishfood.sk

30 ks
porcií
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 vanička
250 g
3 ks
1 bal.
40 – 50 g
1 bal. (alebo lyžička vanilkovej esencie)
na vyprážanie
Na obalenie:
 (nemusí byť)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Elektrickým šľahačom vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, prípadne esenciou.

  2. 2

    Múku preosejeme a spolu s práškom do pečiva a tvarohom postupne zapracúvame do vajíčkovej peny. Keď už elektrický šľahač nebude vládať, prejdeme na obyčajnú varešku. Vypracujeme hladké cesto.

  3. 3

    Do horúceho oleja vhadzujeme guľôčky cesta vytvorené dvoma lyžičkami. Cesto počas vyprážania naberie objem. Hotové šišky vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Ak chceme, môžeme ich obaliť v práškovom cukre, ale nie je to nutné.

  4. 4

    Tieto šišky pripravujeme vždy čerstvé. Na druhý deň už to nie je ono.

Diskusia k receptu

haji
@evanaaa (7.1.2021 18:20)
V postupu bod 1 řádily chobotničky a tvaroh vycucaly.
Pěkně souměrné šištičky, radost pohledět. Ochutnala bych s radostí.