Tvarohové šištičky
Foto: jewishfood
Ďalší recept na dobrotu, ktorou som
pohostila našich kamarátov pri
návšteve počas Chanuky sú tieto
tvarohové šištičky. S
cestom sa veľmi dobre pracuje, cesto Zobraziť celý popisĎalší recept na dobrotu, ktorou som
pohostila našich kamarátov pri
návšteve počas Chanuky sú tieto
tvarohové šištičky. S
cestom sa veľmi dobre pracuje, cesto
nekysne, takže sú rýchlo hotové a
vynikajúce. Tieto šišky nenapĺňame.
Keďže cukor je už v
samotnom ceste, môžeme, ale
nemusíme ich v práškovom cukre
obaľovať.
Zdroj: www.jewishfood.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 vanička |
|
250 g |
|
3 ks |
|
1 bal. |
|
40 – 50 g |
|
1 bal. (alebo lyžička vanilkovej esencie) |
|
na vyprážanie |
|
Na obalenie: | |
(nemusí byť) |
|
Postup
-
1
Elektrickým šľahačom vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, prípadne esenciou.
- 2
Múku preosejeme a spolu s práškom do pečiva a tvarohom postupne zapracúvame do vajíčkovej peny. Keď už elektrický šľahač nebude vládať, prejdeme na obyčajnú varešku. Vypracujeme hladké cesto.
- 3
Do horúceho oleja vhadzujeme guľôčky cesta vytvorené dvoma lyžičkami. Cesto počas vyprážania naberie objem. Hotové šišky vyberieme a necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Ak chceme, môžeme ich obaliť v práškovom cukre, ale nie je to nutné.
- 4
Tieto šišky pripravujeme vždy čerstvé. Na druhý deň už to nie je ono.
Tiež tvarohové šišky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V postupu bod 1 řádily chobotničky a tvaroh vycucaly.
Pěkně souměrné šištičky, radost pohledět. Ochutnala bych s radostí.
Autor receptu doplnil použitie tvarohu v recepte v bode 2. Ďakujeme za upozornenie.